Alt for Norge

- Sannsynligheten for at jeg at jeg spiller kampene mot Canada og Russland er svært liten. Det er viktigere at jeg er klar til kampen mot Italia, sier Trond Magnussen til Dagbladet.

Han tror Norge er gode nok til å unngå sisteplassen i gruppa med Canada, Russland og Italia.

- Realistisk sett vil kampen mot Italia 1. mai bli vår nøkkelkamp. Vinner vi den unngår vi ganske sikkert også fjerde og sisteplassen i pulja, og dermed vil plassen i A-pulja være sikret, sier Trond.

Gjennombrudd

Med unntak av Espen «Shampo» Knutsen har Trond Magnussen i flere år vært Norges største stjerne. Likevel var det først i St. Petersburg i fjor at Fredrikstad-gutten fikk sitt virkelige gjennombrudd internasjonalt. Han scoret tre mål og hadde seks assists på Norges seks VM-kamper. Til slutt endte han på delt fjerdeplass på poenglista med sine ni poeng, og flere NHL-speidere uttalte seg rosende om den lille norske krigeren.

Men det ble kun med rosen, til tross for at Trond Magnussen strålte i et mesterskap hvor det deltok hele 111 NHL-spillere, riktignok med få av de virkelig store stjernene tilstede.

- NHL har jeg slått fra meg. Det blir brukt mot meg at jeg kun er 175 centimeter høy, og det er ingen fordel på så små baner som de har i NHL. Men jeg klager ikke, sjøl synes jeg at jeg lever et godt hockeyliv, sier Trond.

Ekstra løft

Den gode uttellingen i fjor overrasket hovedpersonen.

- Jeg var i veldig bra form i VM i fjor, og naturligvis var det kjempegøy å komme så høyt på poenglista. Tidligere har jeg hatt litt problemer med uttellingen og det har gitt et ekstra løft å få bevist at man henger med i det gode selskap, sier Trond.

Den norske landslagskapteinen har spilt for Färjestad de fire siste sesongene. Sammen med kona Jannik (26) og datteren Tilde (10 måneder) stortrives han i Karlstad, bare to og en halv time unna hjemstedet Fredrikstad, hvor han har kjøpt tomt og regner med å slå seg ned for godt etter at hockeykarrieren er over.

- Men først håper jeg på fire-fem år til i utlandet!

Til Tyskland

I august tar Trond med seg familien til Tyskland, hvor han har skrevet ett-års avtale med Düsseldorf. Klubben ble nummer 11 av 16 lag sist sesong, men satser nå friskt for å bli et storlag i tysk ishockey igjen.

- Jeg valgte å skrive under for kun ett år. Alt blir jo nytt og det er jo ikke sikkert at man vil trives. Uansett blir det spennende med et miljøskifte, og jeg har fått en veldig god kontrakt, sier Trond, som var veldig nære den perfekte avslutning i svensk ishockey: SM-gull.

Magnussen og Trygg-brødrene Mats og Marius var blant Färjestads beste i SM-finalene mot Djurgården, Shampos tidligere klubb. Men det holdt ikke helt inn. I best av sju finaler vant Djurgården 4-2 i kamper, etter å ha avgjort de to siste finalene på overtid.

- Jeg fikk en liten utladning etter at vi tapte SM-gullet. Men energien er på plass igjen til VM, lover Trond.

Stjernerekka borte

I Russland i fjor spilte Magnussen i rekke med Tore Vikingstad og Per Åge Skrøder, den såkalte «svenskerekka», men slik blir det ikke i år.

Linköping-spilleren Skrøder måtte melde forfall etter en kraftig hoderystelse han pådro seg for snart en måned siden. Trond Magnussen og Tore Vikingstad er begge usikre grunnet skader. Sistnevnte er friskmeldt til åpningskampen.

- Rent sportslig er det en stor ulempe for oss at Trond sliter med ryggen og at det er et spørsmålstegn rundt Tore. Sammen med Per Åge har de utgjort førsterekka vår, sier landslagssjef Leif Boork til Dagbladet.

- Vi kan likevel ikke legge oss ned å gråte. Vi må gjøre det beste ut av situasjonen, sier Boork.

Han mener det naturlige målet må være å bli nummer tre i gruppa, noe som gir billett til mellomspillet.

- Vi er naturligvis skuffet over at vi ikke klarte å kvalifisere oss til OL. Derfor må vi bruke VM til å vise oss fram!

<B>NITRIST:</B> Forestillingen mot Hviterussland under fjorårets VM endte med et sviende tap, for Leif Boorks iskrigere.
<B>ØNSKEREPRISE:</B> Både Norge og Trond Magnussen håper at landslaget kan kopiere VM-kampen mot Italia for to år siden. Da vant Norge 5-2.