Alt gikk galt da Real Madrid tapte dyrebare poeng i ligaen

Gary Nevilles Valencia fikk med seg ett poeng.

MISTET TO POENG: Real Madrid-spillerne Gareth Bale og Cristiano Ronaldo er nok ikke fornøyd med ett poeng i kveld. Foto: AFP PHOTO/ JOSE JORDAN/NTB Scanpix
MISTET TO POENG: Real Madrid-spillerne Gareth Bale og Cristiano Ronaldo er nok ikke fornøyd med ett poeng i kveld. Foto: AFP PHOTO/ JOSE JORDAN/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Valencia - Real Madrid 2-2 (1-1)

(Dagbladet): Real Madrid var ute etter å ta innpå to poeng på rival Barcelona i kveldens kamp - etter at sistnevnte spilte 0-0 mot byrival Espanyol lørdag.

For Valencia sin del handlet det om å ta den første trepoengeren på sju ligakamper.

Det skulle utvikle seg til å bli en svært hendelsesrik kamp, som endte med fire mål, rødt kort og straffespark. I tillegg ble Real Madrid sannsynligvis snytt for ett eller to straffer.

- Vi spilte en god kamp, selv om annen omgang var tøff for oss. Vi jobbet hardt, og mot slutten hadde vi muligheten til å vinne, men også til å tape, sier Real Madrid-trener Rafael Benitez ifølge NTB.

- Jeg vil skryte av spillerne for god innsats, fortsetter han.

Drømmescoring Real Madrid-trioen Cristiano Ronaldo, Gareth Bale og Karim Benzema kunne sannsynligvis spilt seg ut av en kinesisk T-banevogn i rushtiden. I første omgang fikk vi et eksempel på hvor lett det kan gjøres på en fotballbane.

Benzema vant ballen høyt før han spilte til Bale. Waliseren hælflikket ballen videre til Ronaldo, som kikket motsatt vei da han spilte ballen til Benzema, som hadde skaffet seg rom i boksen. Spissen gjorde ingen feil, og banket ballen i nettmaskene.

- Det er sju Valencia-forsvarere i situasjonen, og de blir regelrett utspilt, sier Viasat-kommentator Arnstein Friling.

Kommentatoren var ikke den eneste som ble imponert.

«Fantastisk kombinasjonsspill av Real Madrid, Valencia knallhardt straffa for feil rundt egen 16m. Likevel, deilig fotball!» skriver landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland på Twitter.

Slo tilbake Men Gary Nevilles Valencia skulle slå brutalt tilbake. Etter to gode muligheter til hjemmelaget, fikk de hvitkledde muligheten fra ellevemeteren.

Valencia fikk straffesparket like før dommeren blåste til pause, etter en klønete takling av Pepe. Bare halvminuttet før hadde Gareth Bale blitt felt i motsatt boks, uten å få noe som helst.

- Real Madrid snytt til de grader, sier Viasat-kommentator Arnstein Friling.

HVA NÅ? Rafael Benitez er allerede hardt presset. Foto: EPA/BIEL ALINO/NTB Scanpix
HVA NÅ? Rafael Benitez er allerede hardt presset. Foto: EPA/BIEL ALINO/NTB Scanpix Vis mer

Det brydde ikke Valencia seg om, og tidligere Real Madrid-spiller Daniel Parejo var sikker fra krittmerket, og sørget for at Valencia og Gary Neville gikk til hvilen med 1-1.

- For en hendelsesrik omgang dette har vært, masse situasjoner, sier Arnstein Friling.

Rødt kort Den andre omgangen var lenge et stort antiklimaks i forhold til den første - helt til det var spilt i 68 minutter.

Først ropte Cristiano Ronaldo på straffespark da han gikk i bakken, uten å bli hørt. I stedet kontret Valencia, noe som endte med at Mateo Kovacic hoppet inn i en takling med strake bein. Dermed ble Real Madrid redusert til ti mann.

«Oi, oi. Der skjedde det mye!» mente tidligere Premier League-kommentator Morten Langli.

To raske mål Selv med ti mann klarte Real Madrid å slå tilbake. Gareth Bale steg høyest av samtlige på en dødball, og stanget Real Madrid-fansen til himmels.

LITEN OPPTUR: For Gary Neville og Valencia. Foto: EPA/BIEL ALINO/NTB Scanpix
LITEN OPPTUR: For Gary Neville og Valencia. Foto: EPA/BIEL ALINO/NTB Scanpix Vis mer

Men de skulle ikke være lenge i himmelen, for ti sekunder seinere(!) var det igjen balanse i regnskapet. Real Madrid-forsvaret sovnet på angrepet like etter scoringen, og Alcacer fikk en enkel jobb med å sette inn utlikningen.

På overtid hadde begge lag enorme målsjanser, uten at det ble mål.

Alt gikk altså galt for Real Madrid i denne kampen, noe som seinere kan vise seg å bli svært kostbart i ligaen. Det er nå fire poeng opp til serieleder og byrival Atlético Madrid.

JUBLET: Valencia. Foto: EPA/Juan Carlos Cardenas/NTB Scanpix
JUBLET: Valencia. Foto: EPA/Juan Carlos Cardenas/NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer