Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Alt gikk galt

Dahle Flesjå falt, punkterte og brøt til slutt OL-rittet.

ELENDIG START: Gunn-Rita Dahle Flesjå fikk en horribel start på OL-rittet. Hun gikk i bakken like etter start. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
ELENDIG START: Gunn-Rita Dahle Flesjå fikk en horribel start på OL-rittet. Hun gikk i bakken like etter start. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Gunn-Rita Dahle Flesjås håp om OL-medalje ble knust rett etter start.

I en krevende nedoverkjøring mistet 39-åringen balansen, og landet på en stein med hofta først. Hun kom seg på sykkelen igjen, men havnet langt bak i gruppa etter en god start.

Ved første målingspunkt var hun drøyt 45 sekunder bak, men tapte stadig tid på rytterne i tet.

- Det var bare et løp der alt gikk galt. Jeg velta jo i første utforkjøring! Jeg stressa litt for mye (etter fallet), og hadde noen rare pedaler som jeg bare sklei ut av, sier Dahle Flesjå til NRK like etter at hun brøt.

TRØSTENDE KLEM: Gunn-Rita Dahle Flesjå får klem av sønnen etter at hun brøyt konkurransen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
TRØSTENDE KLEM: Gunn-Rita Dahle Flesjå får klem av sønnen etter at hun brøyt konkurransen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

Etter løpet ble hun møtt av ektemannen Kenneth og sønnen Bjørnar (3) i målområdet.

- Det er bare én positiv ting med å komme i mål, og det er ham, sier Dahle-Flesjå til NRK før hun gir sønnen en god klem.

Kø Hun forklarer velten i den første nedoverbakken slik:

- Det ble litt kø, og det var ingen som ville velge rekke, og jeg måtte kjøre alternativ to. Jeg fikk for liten fart, og mistet balansen. Det var det mest kritiske punktet å velte på, fordi da havnet en såpass langt bakpå.

- Det var bare en slik dag der alle marginer jobber mot deg, sier hun til NRK.

Ikke lenge etter å ha kjørt halvveis var Dahle Flesjå igjen uheldig. Hun punkterte, og tv-bildene viste en resignert og oppgitt Dahle Flesjå gå rolig ved siden av sykkelen.

MAMMA OG SØNN: Gunn-Rita Dahle Flesjå med sønnen etter løpet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
MAMMA OG SØNN: Gunn-Rita Dahle Flesjå med sønnen etter løpet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- Da jeg punkterte tenkte jeg at «hvis jeg prøver mer nå, så er det bare mer som kommer til å gå galt», sier 39-åringen.

Brøt Like etter kom meldingen om at 39-åringen fra Stavanger hadde brutt rittet.

- Starten i dag var det verste som kunne skje. Da jeg i tillegg punkterte var det over, sier hun.

Nå skal hun konsentrere seg om VM til senere i år. Til tross for et skuffende OL, gledet hun seg over at hun hadde klart å prikke inn formen.

- Jeg er i super form. Den beste formen i år, akkurat slik vi håpet på. Det er bra for det er det vi har jobbet på. Men vi driver med en idrett der det handler om veldig små marginer, og da skjer slikt iblant.

Bresset best Julie Bresset (23) fra Frankrike tok ledelsen tidlig og tråkket i ensom majestet inn til OL-gull i terrengsykling for kvinner. Bresset la de nærmeste konkurrentene langt bak seg og syklet over mål etter halvannen times blodslit med armene i været og et fransk flagg i hånden. To veteraner kom nærmest vinneren. Den 40-årige tittelforsvareren Sabine Spitz fra Tyskland syklet inn til sølv 1.02 minutter etter Bresset, mens 32-årige Georgia Gould fra USA tok bronsen. Alexandra Engen, som ble født i Sarpsborg, syklet inn til sjetteplass for Sverige.

BLODIG: Gunn-Rita i løypa med blod på låret. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
BLODIG: Gunn-Rita i løypa med blod på låret. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media