- Alt gikk galt

OBERSTDORF (Dagbladet): - Alt gikk galt. Det er ikke dette vi trener for. Nå må vi riste av oss skuffelsen og reise oss igjen fortest mulig, sier landslagssjef Hroar Stjernen til Dagbladet etter gårsdagens elendige hoppukestart i Schattenbergbakken.

Da oppdriften kom og bakkerekordene falt som fluer på slutten av finaleomgangen, var de norske hopperne for lengst ferdige for dagen. Morten Solem som beste nordmann på 16. plass var 47,6 poeng og 27 meter bak den tyske seierherren Martin Schmitt.

Tommy Ingebrigtsen og Morten Ågheim endte som nr. 26 og 29, mens Olav Magne Dønnem (nr. 33), Lasse Ottesen (nr. 40) og Roar Ljøkelsøy (nr. 45) kom ikke engang til finaleomgangen.

- Målet i går var én mann på pallen, to blant de ti og tre blant de 15 beste. Jeg blir nesten motløs av å se beste nordmann helt nede på 16. plass. Men vi kan ikke grave oss ned av den grunn. Derimot er vi forberedt på å bli dømt nord og ned igjen, sier en skuffet Hroar Stjernen til Dagbladet.

- Irriterende

Mest skuffet var han over veteranene Lasse Ottesen og Roar Ljøkelsøy.

- Begge hoppet irriterende langt under pari. Det er ikke normalt at Morten Solem er beste nordmann. Men i går var Tommy Ingebrigtsen uheldig, sier Stjernen.

- I likhet med siste vinters hoppukevinner Andreas Widhölzl fikk han tre sekundmeter bakvind i førstehoppet og var sjanseløs, sier landslagssjefen.

- Ingebrigtsen hadde heller ikke nok trykk og fart i satsen. I likhet med resten av gutta, hoppet han for krampaktig. Felles for alle, var at de ville for mye. Skal vi lykkes, må vi gjøre tingene mye enklere, sier en minst like skuffet landslagstrener Ludvik Zajc.

Alvorsprat

Etter fiasko-starten i går hadde hoppgjengen en alvorsprat på hotellet.

- Det er viktig å rense lufta etter et slikt renn. I går hadde ikke gutta klart for seg hva de skulle gjøre. Dermed var vi heller ikke med på moroa, sier Ludvik Zajc.

Mest gøy var det på slutten av finaleomgangen, med tre bakkerekorder på rekke og rad. Først ved østerrikeren Stefan Horngacher på 127,5 meter, deretter ved polakken Adam Malysz (132,5) og tyskeren Martin Schmitt (133 meter).

Da essene hoppet, var det psyko-oppdrift i bakken. Tidligere hadde forholdene variert kraftig.

- Sjanseseilas

- Det er synd at rennet ble en sjanseseilas. Tommy Ingebrigtsen og Andreas Widhölzl var de første som fikk skikkelig bakvind, sier TD (teknisk delegert av FIS), Torgeir Nordby.

På slutten av finaleomgangen var det bare å legge seg på. Forskjellen på de beste og dårligste forholdene i går var minst 20 meter, sier Nordby til Dagbladet.

<B>IKKE MED PÅ FESTEN:</B> Tommy Ingebrigtsen var uheldig med vinden i 1. omgang, men var likevel heldig som gikk til finalen da favoritten Andreas Widhölzl fikk ødelagt hele hoppuka foran over 20 000 ilskuere i Schattenbergbakken.
<B>SKUFFET SJEF:</B> Hoppsjef Hroar Stjernen var svært skuffet over den norske innsatsen i Oberstdorf.