Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alt gikk Hareides vei i Allsvenskan

Stockholm-lagene snublet.

BEHOLDER KVALIKPLASSEN: Åge Hareide har ledet Örgryte opp fra jumboplassen. Foto: Adam Ihse / SCANPIX
BEHOLDER KVALIKPLASSEN: Åge Hareide har ledet Örgryte opp fra jumboplassen. Foto: Adam Ihse / SCANPIX Vis mer

|||(Dagbladet.no) Åge Hareides Örgryte slo Helsingborg i går, og klatret bort fra nedrykksplassene og opp på kvalik.

Den tidligere norske landslagstreneren fryktet imidlertid at oppholdet der skulle bli kort, siden bunnrivalene Hammarby og Djurgården hadde en kamp til gode.

Men begge de to Stockholm-lagene tapte i kveld, så Hareides menn er fortsatt på halvtrygg grunn.

Hammarby tapte 1-0 borte mot Halmstad og Djurgården røyk 2-1 borte mot Häcken. Og spesielt Djurgården begynner det å lukte nedrykk av nå. De ledet lenge i kveld, men så slapp de inn to mot slutten. Ifølge Expressen hadde de dessuten tre avslutninger i treverket.

Dette betyr at Örgryte har ett poeng mer enn Hammarby og tre mer enn Djurgården, og det er tre runder igjen av Allsvenskan.

Hvis Hareide greier å holde Örgryte unna Superettan, vil det være en kjempeprestasjon. Laget hadde bare to poeng og var håpløst sist da Hareide overtok trenerjobben på forsommeren. Nå er laget oppe i 23 poeng og har kvalifiseringsplassen.

- Det er fint med seier, men vi må opp på mye høyere nivå når vi møter Djurgården borte i neste runde, sa Hareide i går kveld.

Det blir en helt avgjørende kamp for nordmannen og hans svenske elever.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media