Alt gikk i dass for Claus

Claus Lundekvam var dypt savnet da Robert Pires løp inn kampens eneste mål på St. Mary's i går kveld. Men da satt Claus hjemme på do med diaré.

SOUTHAMPTON (Dagbladet): Det ble dermed den 19. ligakampen for Arsenal uten tap, tre nye poeng og bare et poeng bak Manchester United på toppen av tabellen.

- Southampton spiller alltid fysisk tøff fotball, men denne gangen ga de oss store åpninger som vi kunne utnytte. Jeg mener vi hadde god kontroll med kampen, men jeg ville helst ha et mål nummer to for å føle meg sikker. Vi vet at Southampton scorer de fleste målene i løpet av de siste 15 minuttene, sier Arséne Wenger.

Før kampen var han og spillerne opptatt av at de tapte 3-2 i ligakampen mot Southampton 23. november i fjor.

- Veldig fokusert - Jeg var redd vi skulle tape i slutten av kampen igjen, men vi var veldig fokusert på å holde ballen i laget det siste kvarteret. Alt i alt mener jeg vi hadde god kontroll på kampen, sier Wenger.

Målet kom etter 35 minutters spill. Thierry Henry tok imot et innkast, spillte vegg med Dennis Bergkamp og sendte en perfekt stikker til Robert Pires _ gjennom et åpent forsvar. Ballen trillet fort under sideribbene til Antti Niemi _ og inn i nettet. Kanskje gikk noen tanker fra Southampton-manager Gordon Strachan til Claus Lundekvam akkurat da. Kollega og venn Jo Tessem forklarer til Dagbladet at Lundekvam har akutt diaré og at han måtte oppholde seg mest på toalettet i går kveld.

Luktet frykt

- Claus er en viktig spiller for oss, men jeg kan ikke si nøyaktig hvor viktig han ville ha vært i denne kampen. Han er syk, og det kan vi ikke gjøre noe med, sier Strachan til Dagbladet.

Han har en annen forklaring på hvorfor det gikk helt galt mot Arsenal i går kveld.

- Jeg kjente lukta av frykt med en gang kampen startet. Det har jeg ikke gjort tidligere med dette laget. Jeg trodde spillerne hadde mer mot, men det viste seg at de hadde altfor mye respekt for stjernene fra Arsenal. Det likte jeg ikke. Slikt spill blir det ikke Champions League-spill av, for vår del, sier Strachan.

Frustrasjon

Under det meste av kampen var det krangling mellom Arsenal-målvakt Jens Lehmann og Southamptons angripere. Hjemme-supporterne buet i kor hver gang Lehmann viste ansiktet mot dem.

Idet dommer Steve Dunn skulle blåse av kampen, fikk det sitt utslag i at Lehmann kastet ballen i sinne mot ryggen til Kevin Phillips.

- Jeg liker ikke spillere som stormer mot målvakten med en hånd foran seg. Lehmann ble dyttet i bakken, i alle fall en gang. Det burde ha vært gult kort til Phillips. Lehmann kastet ballen i ren frustrasjon da kampen var over. Det er ikke mye å bry seg med, sier Arséne Wenger.

Arsenal-manageren gjentok i går kveld at han ikke har planer om å forsterke laget ved å handle nye spillere i januar.

- Jeg er godt fornøyd med de jeg har. Vi har spillt oss til 45 poeng på 19 kamper. Det kan vi være stolte av. Nå gjelder det å være konsistente i alt vi gjør fram til serien er ferdig i april. Vi har ingenting å tape, sier Wenger.

FORMSVAK:Claus Lundekvam.
USTOPPELIG: Nok en gang avgorde Robert Pires for Arsenal. Her er det Paul Teller (t.v) og Chris Baird som fintes ut.
JUBEL: Arsenal-jubel for kampens eneste scoring. Fra venstre Sol Campbell, Robert Pires, Thierry Henry og Dennis Bergkamp.