Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Alt gikk imot meg

Myhre depper etter tabbe og FA-cup-exit.

(Dagbladet.no): Middlesbrough - Charlton 4-2.

Thomas Myhre har beskrevet FA-cupen som en unik mulighet til vinne noe som fotballspiller. Muligheten gikk i oppløsning i kveld.

Middlesbrough er årets store cuplag i England - og var før kveldens kamp allerede klare for semifinalen i UEFA-cupen, og kom også til kvartfinalen i ligacupen tidligere i år.

Nå kan de føye til semifinale i FA-cupen på lista, etter en fortjent 4-2-seier på Riverside. Der møter de West Ham på Villa Park.

Foran kampen innrømmet Thomas Myhre at Charlton ikke spiller publikumsvennlig fotball om dagen. Nordmannen gjorde sitt beste for å endre på den oppfatningen bare 10 minutter ut i kampen på Riverside.

Middlesbrough fikk frispark fra rundt 30 meters hold. Myhre stilte opp tre mann i muren - men det var likevel ikke nok mot Fabio Rochemback.

Han skjøt forbi muren, ballen spratt i bakken og snek seg inn i Thomas Myhres høyre hjørne. Det var en viss kraft i skuddet, og kanskje var Myhre dekket - men vår egen landslagskeeper virket nesten limt fast i gresset da han ikke nådde bort i hjørnet i tide.

- Jævla surt for meg. Den scoringen kom fra omtrent 120 meter og skal ikke gå inn. Jeg ser ballen seint, og sklir på den verste tua på hele banen. Men det skal ikke skje, erkjenner Myhre overfor Dagbladet.no.

- Alt gikk imot meg

Nordmannen ristet oppgitt på hodet, men trengte ikke fortvile lenge. Bare ett minutt senere utlignet Bryan Hughes for Charlton da han skjøt i mål på volley fra 7-8 meter.

Shaun Bartlett kunne og burde gitt Charlton ledelsen like etter scoringen fra Hughes, da Boro-forsvaret var i det særdeles gavmilde hjørnet. Skuddet fra 10 meter ble imidlertid avverget av en god Mark Schwarzer.

Etter 26 minutter var det Charlton-forsvarets tur til å opptre som hodeløse påskekyllinger.

I stedet for å feie vekk ballen ga midtstopper Hermann Hreidrarsson Boros James Morrison en målgivende pasning. Morrison satte ballen mellom beina på Myhre, som ikke kunne bebreides denne gangen.

- To baklengs når det kunne vært ingen. Alt gikk imot meg, oppsummerer Myhre.

- Vi kunne ledet med både to og tre i starten, men blir i stedet jagende hele veien.

Nordmannen fikk etter hvert vist sin klasse. Han var rask som en panter da Jimmy Floyd Hasselbaink fikk heade fra ca. 10 meter.

Til pause ledet hjemmelaget 2-1.

LURTE MYHRE: Thomas Myhre hang ikke med i svingene da han tillot Rochemback å score på et frispark fra over 30 meter. Foto: AP
LURTE MYHRE: Thomas Myhre hang ikke med i svingene da han tillot Rochemback å score på et frispark fra over 30 meter. Foto: AP Vis mer

Flere mål ble det ikke før i det 73 minutt. Denne gangen klarte ikke Myhre å nekte Hasselbaink scoring, da nederlenderen viste fram sitt fryktede skudd og knallet ballen i mål fra rundt 16 meter. Skuddet var ikke altfor velplassert, men såpass hardt at Myhre ikke skal klandres.

- Han har bra krutt i støvlene, for å si det sånn. Den ballen slo meg rett og slett på farta. Jeg har hatt bra flyt i det siste, men får stå oppreist i motgang også. Men det er klart det er fryktelig skuffende - dette var kanskje min siste sjanse til å vinne noe, sier Myhre.

Kampen virket punktert - men bare to minutter senere ga Spector Charlton nytt håp da han kranglet inn ballen etter flipperspill i Boro-feltet.

Mark Viduka ødela spenningen igjen umiddelbart. Med et imponererende solo-show driblet australieren to mann før han skjøt i mål via låret til en Charlton-forsvarer.

Dermed er sesongen så godt som over for Charlton, som ligger i ingenmannsland på tabellen.

- Hva er målet resten av sesongen nå?

- Målet er øvre halvdel. Vi kan ende på alt fra 8. plass til mellom 12 og 14. Tar vi like mange poeng som vi har gjort i det siste bør vi klare en respektabel plassering, sier Myhre til Dagbladet.no.

<B>BORO-JUBEL:</B> Middlesbrough er med både i FA-cupen og UEFA-cupen. Da er det ikke rart Fabio Rochemback og Stuart Parnaby jubler.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling