RASTE: Jay Spearing ble utvist av dommer Kevin Friend etter en knalltøff takling, både på ball og høyt oppe på ankelen til Moussa Dembele, og det var bare en av avgjørelsene Liverpool-spillerne reagerte på.Foto: SCANPIX/REUTERS/Dylan Martinez
RASTE: Jay Spearing ble utvist av dommer Kevin Friend etter en knalltøff takling, både på ball og høyt oppe på ankelen til Moussa Dembele, og det var bare en av avgjørelsene Liverpool-spillerne reagerte på.Foto: SCANPIX/REUTERS/Dylan MartinezVis mer

Alt gikk på tverke da Reinas tabbe ødela for Liverpool

Manglet både dommer og marginer på sin side mot Fulham.

(Dagbladet): Fulham - Liverpool 1-0.

Dommer Kevin Friend pådro seg nok av oppmerksomhet da Fulham slo Liverpool på hjemmebane i kveld, etter at flere omdiskuterte situasjoner endte i fordel londonerne.

Liverpool fikk blant annet en straffeavgjørelse, en offsideavgjørelse og en utvisning mot seg, og mente nok selv de kunne fått alle tre med seg.

I stedet tapte de alle poengene på sureste måte.

Keeper Pepe Reina glapp et enkelt skudd rett ut i feltet, Clint Dempsey klinte ballen i nettaket, og John Arne Riise og co. kunne juble for sesongens tredje trepoenger.

- Vi spilte ikke så bra som vi har gjort i det siste, men vi gjorde nok til å få med oss noe. Det fikk vi ikke, og kan ikke synes synd på oss selv, sier Liverpool-manager Kenny Dalglish, ifølge PA.

Reina-beina stoppet Dembele
Det åpnet roligere enn det endte på Craven Cottage, men Moussa Dembele fikk kampens første store sjanse etter bare seks minutter, da Bryan Ruiz spilte ham gjennom alene med Pepe Reina.

Midtbanemannen hadde god tid til å sikte, men klarte ikke vinkle ballen vekk fra målvakten, og Reinas bein hindret tidlig scoring.

I motsatt ende var det Andy Carroll som slet med siktet.

Luis Suarez' lave innlegg var perfekt for styring, men den lange spissen skjøt rett på Mark Schwarzer fra kloss hold.

Utover dette ble det tammere og tammere etter hvert som pausen nærmet seg på Craven Cottage, og det sto også 0-0 til pause til tross for et par ok skuddforsøk fra begge lag.

Omdiskuterte situasjoner
Med Lucas Leiva langtidsskadd valgte Kenny Dalglish en slags 4-3-3-formasjon, og Andy Carroll fikk den sentrale spissplassen med Craig Bellamy og Luis Suarez på hver side.

Carroll sleit imidlertid med Brede Hangeland i ryggen hele kampen, og duellen de to imellom endte i beste fall uavgjort.

AVGJORDE: Clint Dempsey utnyttet Pepe Reinas tabbe, og satte returen i mål.Foto: SCANPIX/EPA/KERIM OKTEN
AVGJORDE: Clint Dempsey utnyttet Pepe Reinas tabbe, og satte returen i mål.Foto: SCANPIX/EPA/KERIM OKTEN Vis mer

Andre omgangs første interessante situasjon kom etter tjue minutter.

Charlie Adam var på full fart inn i Fulham-feltet da han ble løpt overende av Philippe Senderos (som kan takke høyere makter for at han fikk fullføre 90 minutter i kveld), og det var 50/50 om taklingen fant sted innenfor eller utenfor sekstenmeteren.

Dommer Kevin Friend bestemte seg for utenfor, og Craig Bellamys frispark gikk i muren. Kanskje ble Liverpool snytt for en mulighet fra straffemerket der.

Kanskje ble de også snytt seks minutter senere.

Friends assistent mente Luis Suarez var innenfor Brede Hangeland da han mottok pasningen fra José Enrique og satte ballen i mål, men reprisene viste at han fort var på linje med nordmannen. Det var uansett vinket, til uruguayanerens store frustrasjon.

Rødt kort
Og Liverpool-spillerne ble ikke gladere da Lucas-erstatter Jay Spearing ble utvist like etter.

Spearing var på ball da han suste inn i Moussa Dembele, men farten og kraften og fullføringen i taklingen var såpass på grensen at Kevin Friend syntees ankelen til Dembele fikk for hard medfart, og sendte unggutten rett i dusjen.

Bortelaget måtte avslutte med ti.

- Han var på ballen, dommeren reagerte trolig på fullføringen, men det er ikke hans feil at det står noen der. Noen ganger er det rødt, noen ganger ikke. Problemet er at dommerne legger lista forskjellig, og vurderer tingene så ulikt, sier Liverpool-sjef Kenny Dalglish.

Flere tøffe avgjørelser på rad for dommer Friend, og alle gikk mot Dalglish' gutter.

Reina-tabbe
Utvisningen åpnet kampen, og mot slutten ble det morsomt.

Først traff Clint Dempsey tverrliggeren bak Pepe Reina, så skjøt innbytter Stewart Downing i stolpen (Liverpools 12. alu-treff for sesongen) på motsatt side.

Og så falt avgjørelsen med fem minutter igjen.

TØFT: Brede Hangeland gjorde det vanskelig for Andy Carroll.Foto: SCANPIX/EPA/KERIM OKTEN
TØFT: Brede Hangeland gjorde det vanskelig for Andy Carroll.Foto: SCANPIX/EPA/KERIM OKTEN Vis mer

Pepe Reina hadde stått en god kamp, men da tidligere Liverpool-spiller Danny Murphy fyrte løs fra kanten av sekstenmeteren, sviktet spanjolen.

Returen han glapp rett ut foran seg ble plukket opp av Clint Dempsey, og en frustrerende Liverpool-kveld endte i total skuffelse da amerikaneren dunket ballen opp i nettaket.

- Det var flott, for vi trenger poengene når det er så jevnt. Det er alltid gøy å score mot en stor klubb som Liverpool, sier Dempsey på TV 2 etter kampen.

Fornøyd er også tidligere Liverpool-spiller John Arne Riise.

- Utrolig viktige tre poeng etter en god fotballkamp. Ting ser bedre ut for oss nå, sier Riise.

- Det kunne gått begge veier, begge lag hadde store sjanser. Uavgjort kunne vært rettferdig, men jeg er veldig fornøyd. Følelsene mine for Liverpool forsvinner aldri, men nå er jeg i Fulham, sier nordmannen.