- Alt gikk vår vei

Hønefoss til NM-semi, Kamma hjem til Hamar som slakt.

 • Vi fulgte kampen direkte.

  (Dagbladet.no): - Dette er ikke hverdagskost. Måten vi vinner på er helt fantastisk, sier Lars Lafton til TV2.

  -  Dette hadde vi på ingen måte trodd da vi måtte ha ekstraomganger mot Mjøndalen i første runde.

  1.divisjonslaget Hønefoss hadde tatt seg til dagens kvartfinale i NM ved å slå både Lyn og Rosenborg i de to foregående rundene. Og i dag fikk et nytt Tippeliga-lag unngjelde.

  Og det til de grader.

  Ham-Kam ble nemlig slått hele 4-0 og tidvis så det ut som det var Ham-Kam som var laget fra en lavere divisjon.

  Hamarsingene skal imidlertid få bruke én unnskyldning om de vil: De fikk en ufortjent dårlig start.


  Back ut, spiss inn  Hønefoss fikk nemlig et svært tvilsomt straffespark etter bare åtte minutter og Thomas Øverby scoret sikkert.

  Det andre målet kan ikke Ståle Solbakken skylde på dommeren for. Tero Koskela dro seg fri og skjøt knallhardt i mål fra 15 meter.

  Ham-Kam kom bedre med mot slutten av omgangen etter at de satte inn spissen Geir Frigård for backen Ramiro Corrales, men det ble ingen store sjanser ut av det.

  Andre omgang åpnet med en rekke gule kort før landslagsaktuelle Jarl André Storbæk var nærmest scoring for Ham-Kam med en heading i tverrliggeren etter 72 minutter.


  - Vanskelig uansett  Men så raknet det helt for tippeligalaget. Lars Lafton fikk løpe fra midtbana, kom alene med keeper og ordnet 3-0 etter 79 minutter og på overtid scoret Kamal Saaliti kampens siste mål etter en gedigen Kamma-tabbe.

  - Alt gikk vår vei i dag, sier Hønefoss-trener Peter Engelbrektsson, som også har trent Ham-Kam tidligere.

  - Vi lykkes med å få to tidlige mål og stresset Ham-Kam. Nå gleder vi oss til semifinalen, men uansett hvem vi møter så blir det vanskelig, sier han til NRK.

  Ham-Kam-trener Ståle Solbakken var bare flau.

  - Jeg kan ikke forklare det som skjedde. Må bare be om unnskyldning til de supporterne som har reist hit.

  - Jeg regner med at spillerne nå går i seg sjøl. I tillegg er det neppe mange som kommer og banker på min dør for å få en forklaring dersom de ikke er med i startoppstillingen neste gang.