Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Alt gikk veldig fort

Styreleder Erik Solér holdt Tom Nordlie uvitende i nesten tre døgn om at han var sparket, men avviser at han førte sin nære venn bak lyset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND/OSLO (Dagbladet): - Overhodet ikke. Alt har gått veldig fort, bedyrer Solér overfor Dagbladet.

- Men dere har åpenbart jobbet i kulissene, uten at Tom Nordlie har visst at han var sparket?

- Ja, beslutningen ble ikke tatt kvart over fem i går. Men det har gått fort. Det er snakk om få dager, sier den mektige investoren og styrelederen i Start.

Sparket tirsdag, informert fredag
Erik Solér avviser konsekvent å snakke om hvorfor Tom Nordlie fikk sparken. Slik forløp den siste uka, ifølge ham selv:

- Tirsdag avholdt Start styremøte i Kristiansand. På dette møtet besluttet vi å gjøre endringer i den sportslige ledelsen. På samme møte ble vi enige om å forespørre Stig Inge Bjørnebye om å overta. Det var ingen kontakt mellom Start og Stig Inge Bjørnebye før vi fattet beslutningen om å gjøre endringer på tirsdag. Men han ble kontaktet seinere samme kveld.

- Helt vanlig

- Av deg?

- Ja. Det eneste jeg gjorde, var å ringe Stig Inge og spørre ham ett konkret spørsmål: Kan du være villig til å overta trenerjobben i Start, dersom vi gjør endringer? Til dette svarte Stig Inge «ja». Etterpå har jeg ikke hatt kontakt med ham. Det er Ernst Ravnaas (medinvestor i klubben og kompanjong med Solér, red.) som har ledet forhandlingene, både med Stig Inges kontaktperson Marius Gisvold og med fotballforbundet.

TØFF PROSESS: Erik Solér legger ikke skjul på at det har vært en tøff prosess å sparke Tom Nordlie, men han         håper og tror at vennskapet til sin nære venn vil bestå. Foto: Tor Erik Schrøder
TØFF PROSESS: Erik Solér legger ikke skjul på at det har vært en tøff prosess å sparke Tom Nordlie, men han håper og tror at vennskapet til sin nære venn vil bestå. Foto: Tor Erik Schrøder Vis mer

- Er dette en grei framgangsmåte?

- Jeg har jobbet som headhunter i 15 år, og rekruttert hundrevis av personer til toppstillinger over hele Skandinavia. Det er helt vanlig, og helt legitimt, å forhøre seg i markedet før man offentliggjør en beslutning om endringer i organisasjonen.

- Fremragende jobb

- Tom Nordlie visste ikke at styret hadde sparket ham. Så seint som torsdag ledet han Start i Intertoto-kamp på Færøyene. Er ikke det å føre ham bak lyset?

- Overhodet ikke. Det er korrekt at Tom ikke fikk vite om endringene før avreisen til Færøyene. Det ville vært umulig å gjøre det på en forsvarlig måte. Vi avholdt styremøtet tirsdag kveld. Onsdag morgen reiste Tom og troppen til Færøyene. Vi hadde ingen problemer med å la Tom lede laget der. Han har gjort en fremragende jobb i Start. Vi ble enige om å holde beslutningen internt i styret, og informere Tom når laget kom hjem igjen. Det gjorde vi også. Så vidt jeg forstår ble han informert rett etter hjemkomst Kristiansand, enten seint torsdag eller tidlig fredag.

- Men ikke av deg?

- Nei, etter styremøtet dro jeg på ferie til Island, hvor jeg har besøkt barnebarnet mitt. Jeg har ikke hatt noen rolle i den prosessen, sier Solér, som returnerte til Kristiansand seint i går kveld.

Nære venner

- Har du i det hele tatt snakket med Tom Nordlie denne uka?

- Ja, men ikke før nå i kveld. Vi har hatt flere samtaler på telefon nå i kveld.

- Føler han seg ført bak lyset?

- Det er ikke jeg den rette til å vurdere, men vi har hatt gode, greie samtaler på telefon.

- Dere er nære personlige venner?

- Det er riktig.

- Du var også nær venn med Jan Halvor Halvorsen, som du sparket som Start-trener for drøyt tre år siden?

- Det er korrekt. Også det var en tøff prosess. Men vi kom gjennom det. Jan Halvor er en av mine aller nærmeste venner den dag i dag. På samme måte tror jeg at vennskapet mellom Tom og meg vil bestå. Jeg skiller veldig mellom jobb og privatliv. Det tror jeg Tom også gjør.

- Det har vært en lang fotballferie. Hvorfor måtte dere vente helt til høstsesongen så å si var i gang igjen, før Tom Nordlie fikk avskjed? Har det skjedd konkrete ting den aller siste tida?

- Vi kunne sikkert ha gjort dette tidligere. Men vi var ikke i det modusen da, uten at jeg vil gå nærmere inn på hvorfor.

Vil ikke si hvorfor

- Hvorfor fikk Tom Nordlie sparken i Start?

- Det har jeg ingen kommentar til. Det får vi ta på et seinere tidspunkt. Først skal vi gå grundig gjennom denne saken sammen med Tom. Seinere vil vi kanskje si mer om årsakene.

- Fikk Tom Nordlie sparken fordi det vil være katastrofe for Start å rykke ned akkurat i år, med splitter nytt stadion som skal innvies neste sesong?

- Det ville ikke vært noen fordel å rykke ned. Men ingen katastrofe heller. Spør Aalesund, de har vært gjennom det. Nedrykk er ikke noe tema i Start. Det er bare fire poeng opp til fjerdeplassen! sier Erik Solér ivrig.

- Ifølge Nordlies advokat skal én av spillerne ha truet med å slutte som følge av at Nordluie forsvinner?

- Det kan jeg ikke tenke meg. Jeg har sjøl snakket med nesten alle spillere, blant dem samtlige i førsteelleveren, og ingen har sagt noe sånt til meg. Alle står samlet i Start, hevder Solér, som sier at spillerne først ble informert om beslutningen på et spillermøte fredag formiddag.