Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alt Godset trengte etter en selvopptatt danske var full tank med Drammens BP

David Nielsens ego ødela Strømsgodsets spillestil. For han som fikk jobben var poeng viktigere enn egen prestisje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strømsgodset-Odd 2-1 (2-0)

ROSENBORG KAN BLI seriemestere søndag kveld og veldig mye er riktig ved det. Kåre Ingebrigtsens mannskap har vært sesongens desidert beste. Men mye kunne vært annerledes i Tippeligaen om en Ingebretsen fra Drammen hadde fått sluppet til før 11. serierunde.

I hvert fall i teorien.

KÅRE INGEBRIGSTEN HAR 2,346 poeng i snitt på 26 seriekamper. Bjørn Petter Ingebretsens snitt med Godset er 2,352 på 17. Og så kan vi jo leke med ideen om hva som hadde vært situasjonen om hele Drammens BP hadde fått fylle tanken med det drivstoffet og de tankene som har gjort Stromsgodset til den klubben de er blitt, før 26. mai.

I en ellers ganske ferdigkjørt liga er det ikke veldig mye annet å spekulere i.

DAVID NIELSEN ville ikke gå i Ronny Deilas fotspor, men ønsket sitt eget stempel på Godset. Det kostet dansken jobben. Spillerutvikler BP derimot ringte Celtic-manageren så fort han fikk ansvaret. Og fra det øyeblikket Ronny Deilas røtter fikk vann ble Strømsgodset et konkurransedyktig lag igjen.

Siden har BP Ingebretsen fortsatt å ringe Glasgow.

Telefonene sammen med iboende ydmykhet og god kompetanse gir garantert en topp tre plassering og spill i Europa neste sesong.

INGEN HADDE TRODD det etter ti serierunder. Da lå Strømsgodset på 9. plass med 12 poeng. Men ting blir fort riktig i fotball om du gjør det du kan. I tillegg har BP gjort Strømsgodset enda bedre på er overgangsspill og kontringer med mange folk.

BJØRN PETTER INGEBRETSEN har videreutviklet Ronny Deilas spillestil, satt sammen sitt eget lag i den kjente 4-3-3 formasjonen og optimalisert den enkeltes rolle og ferdigheter. Med det kontret han formlaget Odd, som kom til Drammen uten tap på ti serierunder (8-2-0), i senk. Og var den første scoringen et eksempel i effektivitet fordi Marcus Pedersen først ble synlig i kampen da han scoret etter 33 minutter, handlet den andre utelukkende om klasse.

Før Bentley (Odd) hadde ristet av seg frustrasjonen over en offsideavblåsning rundt Godsets 16-meter hadde fem deilige trekk i lengderetningen doblet hjemmelagets ledelse.

Etter det holdt en meget god Espen Bugge Pettersen et stadig bedre Odd unna poeng.

JEG HØRER BP si at Stabæk tar sølvet fordi laget er godt og ikke sprekker. Det er mye klokskap og faglig tyngde i den vurderingen. Men det er også mye ydmykhet. For to av de tre tapene Godset-treneren har siden han tok over i slutten av mai er kommet for nettopp Bob Bradleys mannskap.

Og i det perspektivet er de bedre.

STABÆK FÅR NOK ikke beholde sitt gode lag til neste års Europa-kvalifisering. Til det er økonomien for liten i Bærum. Og spillerne for gode. I medgang er det også viktig å ivareta nøysomheten. Men det er mange grunner til å håpe at Godset får beholde sitt.

Kunne Molde og Rosenborg i år kan selvfølgelig Godset og BP gjøre det til neste år.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!