Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sandefjord rykket ned fra Eliteserien

Alt håp ute for Sandefjord. Rykket ned til OBOS-ligaen

Etter 1-1 borte mot Sarspborg var det klart at Sandefjord håp om videre spill i Eliteserien var slukket.

NEDRYKK: Sandefjords Håvard Storbæk takker publikum etter eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg 08 og Sandefjord på Sarpsborg stadion.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
NEDRYKK: Sandefjords Håvard Storbæk takker publikum etter eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg 08 og Sandefjord på Sarpsborg stadion. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sandefjord befant seg nederst på tabellen med kun 22 poeng foran møtet med Sarpsborg 08 søndag. Gjestene fra Vestfold var nødt til å ta poeng mot Østfold-laget, samtidig som de måtte ha hjelp fra de andre resultatene for å holde liv i drømmen om videre spill i Eliteserien. Det ble imidlertid vanskelig for Sandefjord.

Sarsborg sto bak det meste av spillet i første omgang, og sørget for et par gode målsjanser. Sandefjords sisteskanse Eirik Holmen Johansen holdt bortelaget inne i kampen og sto for en særdeles viktig redning etter kun kvarteret spilt i Sarpsborg. Sandefjords eneste mulighet kom da Pau Morer avfyrte et skudd som havnet meteren til side for mål.

Grov feil

I andre omgang gikk vertene opp i ledelsen etter en grov feil av Sandefjord-forsvarer Christer Reppesgård. Patrick Mortensen utnyttet situasjonen, snappet ballen og satte inn 1-0 til hjemmelaget på enkelt vis.

På et hjørnespark fra Sarpsborg leverte Sandefjords keeper nok en gang en praktredning. Vestfold-laget jaktet den etterlengtede utligningen, og i det 74. minuttet satt det endelig for bortelaget. Enric Vallès skudd gikk i nettaket etter å ha sneiet borti en Sarpsborg-spiller.

Det ble imidlertid ingen flere mål i Østfold. Dermed rykker Sandefjord ned fra Eliteserien.

Sandefjord, som også var avhengig av at Lillestrøm tapte mot Strømsgodset, ville uansett rykket ned med poendeling i Drammen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!