«Alt» har gått galt for PSG før møtet med Manchester United

Den franske serielederen har ikke hatt noen optimal oppladning til storkampen på Old Trafford.

INGEN DANS PÅ ROSER: Kylian Mbappé og resten av PSG har hatt god grunn til å rynke på nesa den siste tiden. FOTO: Reuters.
INGEN DANS PÅ ROSER: Kylian Mbappé og resten av PSG har hatt god grunn til å rynke på nesa den siste tiden. FOTO: Reuters. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da Manchester United trakk PSG i åttedelsfinalen av Champions League for noen måneder siden, var det ikke mange som levnet de røde djevlene store sjanser.

Men etter hvert som månedene har gått har ting sett stadig lysere ut for Manchester United. José Mourinho er borte, Ole Gunnar Solskjær er inne, og med den endringen har formkurven knapt gjort annet enn å peke oppover.

Solskjærs største test

Viasport-kommentator Paul Thomas Clay, som kommenterer fransk fotball for kanalen, sier til Dagbladet at Manchester United knapt kunne møtt PSG på et bedre tidspunkt.

- Ikke bare på grunn av PSGs situasjon, men også fordi de selv er veldig i dytten for tiden. De har snudd veldig dårlig stemning til noe veldig positivt på kort tid. De har utfordringer og svakheter de (Manchester United) også, men de rir på en selvtillitsbølge som er morsom å se på, sier Clay.

- Men den selvtillitsbølgen kamuflerer litt at de har noen problemer som fort kan avsløres mot topp europeisk motstand, advarer han.

Manchester United kommer til kampen med ti seirer på elleve kamper, og ikke siden Sir Alex Ferguson trasket rundt i gangene på Carrington har det rådet så mye optimisme i klubben.

Tirsdag kveld, under flomlysene på Drømmenes Teater, får Solskjær sin desidert største test som Manchester United-manager.

Da kommer PSG på besøk.

Lite hvile for Tuchel & co.

Til tross for to kamper mindre spilt enn serietoer Lille leder PSG serien med ti poeng. De har - som forventet - innfridd i ligaen, men det er Champions League-troféet som står øverst på den franske hovedstadsklubbens ønskeliste.

Første hinder på vei mot en finale i Madrid er Manchester United, men Thomas Tuchel & co. har fått alt annet enn en optimal oppladning til gigantoppgjøret:

  • Det har lenge vært kjent at klubbens aller største stjerne, Neymar, mister begge oppgjørene mot United. Den brasilianske driblefanten går i skrivende stund på krykker etter å ha skadet metartarsal-beinet.
  • I tillegg er spydspissen Edinson Cavani ute. Han skadet seg i lørdagens seier mot Bordeaux, og PSG har allerede bekreftet at uruguyaneren mister oppgjøret på Old Trafford.
  • Søndag bekreftet de også at høyrebacken Thomas Meunier mister oppgjøret som følge av en hjernerystelse.
  • Mens Manchester United hadde spillefri i midtuken, var PSG i aksjon mot nivå tre-laget Villefranche-Beaujolais. På papiret enkel motstand, men PSG fikk det tøffere enn først antatt. De måtte ut i ekstraomganger i den franske cupkampen, og Tuchel så seg til slutt nødt til å sette inn spillere som Edinson Cavani og Kylian Mbappé fra benken. PSG vant riktignok oppgjøret 3-0.
  • Lørdag var de i aksjon mot Bordeaux, og kampen ble sparket i gang klokken 17.00. Manchester United var på sin side i aksjon samme dag, men spilte klokken 13.30 - i tillegg til at de hadde spillefri hele den foregående uken. Dermed har de fått resituert langt mer enn sine franske motstandere.

- Det har jevnet seg ut ganske kraftig. Før alle skadene holdt jeg PSG som store favoritter, men nå er det mer 50/50. Formen til PSG er det ikke noe i veien med. De vinner stort sett alt de stiller opp i, og har bare tre tap denne sesongen, påpeker Clay.

- Klart svekket

Kampene den franske hovedstadsklubben har tapt denne sesongen kom for øvrig mot Liverpool, Guingamp og Lyon.

- De er ikke akkurat lave på selvtillit, men stiller seg nok noen spørsmål til hva de skal gjøre med Neymar og Cavani ute. Meunier er også et savn, selv om han ikke har et like stort navn.

- Et hvert lag ville savnet de hvis de var ute, og de er klart svekket, understreker Clay, men påpeker at de fremdeles har noen «mer enn OK spillere» og trekker frem toppscorer Kylian Mbappé og formsterke Angel Di Maria.

Et av få lysglimt for PSG den siste tiden - sett bort fra resultatene, som skadene til tross har vært gode - var at Marco Verratti var tilbake mot Bordeaux. Italieneren har slitt med skader den siste tiden, men var tilbake på lørdag, og blir trolig å se på Drømmenes Teater, selv om han ikke er i perfekt tilstand.

Solskjær har på sin side en tilnærmet skadefri United-tropp å velge og vrake fra. bare Marcos Rojo er utilgjengelig. Argentineren er tilbake i trening, men er etter alt å dømme ikke klar til tirsdag. Chris Smalling var også tilbake for United under lørdagens kamp mot Fulham, i en kamp de røde djevlene herjet, scoret tre og holdt nullen - samtidig som de fikk hvilt noen nøkkelspillere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer