Alt klart for drømmefinalen!

Det er duket for håndballfest når erkerivalene Danmark og Norge barker sammen i EM-finale i morgen. Hvem tror du vinner?

Si din mening! Norge slo Frankrike 21-16, mens Danmark vant 22-18 mot Russland. Dermed er det klart for drømmefinale mot det landet vi aller helst vil slå i håndball.

- Begge lag har sine sterke sider, og det er alltid spennende kamper med mange dueller mot Danmark. Dette er helt åpent, sier Marit Breivik til TV 2 etter kampen.

Utrolig forsvarsspill

Forsvarsspillet til Norge i dagens kamp var usedvanlig sterkt. Ulrik Wilbek, som førte Danmark til gull i OL, VM og EM sier det er et av Norges sterkeste kort.

- Jeg er svært imponert over Norges forsvarsspill i dag. Dette er noe av det beste jeg har sett. Men Norge sliter litt angrepsmessig, sier han.

- Norge og Danmark er to svært like lag, men Norge er litt bedre organisert i kontringsfasen. Dere scorer flere mål i andrebølgen, og der ligger det en liten forskjell. Men om det er nok til å vinne finalen, vet jeg ikke, sier Wilbek.

Tapte forrige

De to lagene har kanskje de beste forsvarsspillerne i hele verden. For ikke å snakke om keeperne. Danske Karin Mortensen har spilt fantastisk under hele mesterskapet og Heidi Tjugum Mørk klarte å holde buret reint i 28 minutter (!) i dagens kamp.

- Begge har en redningsprosent på rundt 50 prosent. Det er helt fantastisk, sier Wilbek til TV 2.

Sist Norge og Danmark møttes til håndball-landskamp, var 10. november i år. Da vant Danmark 27-24, i det som ble vårt første tap mot dem siden mars 2000.

- Vi er i angrepsposisjon i forhold til den kampen. Men det var ingen tellende kamp. Vi synes vi har mye å rette opp, men dette blir en helt ny og åpen kamp, sier Marit Breivik.

Danmark og Norge spiller finalen i morgen klokka 17.Si din mening!

MÅLBEVISST: Norges Elisabeth Hilmo i kamp med franske Isabelle Wendling og Melinda Szabo under dagens EM-semifinale i håndball i Århus.
JUBLER:</B> Vigdis Hårsaker og resten av jentene jubler etter at de banket Frankrike.
KJEMPEJUBEL: Håndballjentene var i ekstase etter seieren i semifinalen. Nå håper hele Norge at vi får se bølgen etter kampen i morgen også.