- Alt kunne vært over

Mandag fikk han den franske æreslegionen, i går holdt han sin første pressekonferanse på et halvt år og i kveld skal Gérard Houllier (54) lede Liverpool mot semifinale i mesterligaen.

- Jeg har ikke tenkt på 13. oktober på over en måned, men jeg veit jeg var utrolig heldig.

Det sa Liverpools franske manager på sin første pressekonferanse på Anfield etter at han falt om under kampen mot Leeds i fjor høst. Han understreket at «alt kunne vært over», og at han tok alt som rein bonus etter den omfattende og vanskelige hjerteoperasjonen.

- Jeg tror jeg er sterkere og mer voksen nå. Jeg føler meg også tøffere sjøl, og har tillatt meg å bli mer filosofisk og tålmodig med meg sjøl. Du er ingen god manager hvis du er overarbeidet og starter sesongen trøtt og sliten slik jeg gjorde i fjor, sier Houllier, som nå er tilbake for fullt.

Det kunne ikke passet bedre. I kveld møter Liverpool Leverkusen på hjemmebane i kampen om å gjenvinne den tittelen de sist tok i 1984.

- Kan vinne alt

Houllier er ikke snauere enn å spå at laget kan ta både mesterligaen og serien denne våren.

- Min visjon er å vinne tittelen, og jeg tror det vil skje. Vi har fremdeles muligheten, og jeg har god tro på spillerne, sier Houllier.

Leverkusen leder bundesligaen, men stiller på Anfield uten Jens Nowotny - mannen som trener Klaus Toppmöller kaller «den beste forsvareren i Tyskland». Likevel vil laget være en svært så reell trussel for de røde, som har både Emile Heskey og Steven Gerrard spilleklare.

- Spiller Gerrard? Det er trist for oss, sier Toppmöller om den gode/dårlige nyheten - alt etter hvem du holder med.

Riise venstreback?

Assistenttrener Phil Thompson sier at begge spillerne trente for fullt mandag. Ålesunderen kan risikere forsvarsjobb framfor flankespill i kveld.

Portugiseren Abel Xavier skadet seg mot Charlton forrige uke, men kjemper mot klokka for å bli klar.

Uansett vil Gérard Houlliers definitive tilbakekomst gi laget en opptur, og trøkket fra The Kop kan bli tøft for Leverkusen.

NB! Liverpools damelagstrener John Williams fikk et mildt hjerteinfarkt i går, og ligger til observasjon på et sjukehus i Liverpool.

STYRER LAGET SITT: Liverpools sjef Gérard Houllier er alltid engasjert. Noen ganger litt for mye, kanskje.