- Alt må bli annerledes

Ole Einar Bjørndalen fikk i går pokalen som beviser at han er verdens nest beste skiskytter. Det er han ikke fornøyd med - og varsler forandringer før neste sesong.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): - Jeg har eksperimentert en del når det gjelder treningen denne sesongen og det har ikke gitt topp resultat. Jeg har gått en del bra renn, men har vært ustabil og det har vært mange dårlige dager, sier Bjørndalen til Dagbladet.

Bjørndalen har ikke vunnet et verdenscuprenn siden 18. januar, og legger ikke skjul på at slutten av sesongen har vært skuffende. Til tross for tre bronse i VM.

Godt fornøyd

- Sesongen begynte bra med flere gode renn og plasseringer. Men så har det vært veldig mye opp og ned. Og ganske mye ned i det siste, sier han.

Sesongen sett under ett er 30-åringen fornøyd. Fem verdenscupseirer og nummer to i verdenscupen sammenlagt er resulatet etter gårsdagens verdenscupasvlutning.

- Å bli nummer to i verdescupen er veldig bra, så det er jeg godt fornøyd med. Men det har ikke fungert i år.

- Hva skal du gjøre annerledes neste sesong?

Helt enige

- Alt! Alt må bli annerledes, sier Bjørndalen. Landslagstrener Roger Grubben er enig med Bjørndalen i at mye i opplegget deres skal forandres.

- Først og fremst må vi innse at høydeoppholdet ikke var vellykket. Ole Einar skal ikke ha et så langt høydeopphold igjen, og i hvert fall ikke i oktober. Ellers dreier det seg mye om justeringer av treningsintensitet, -mengde og -type, sier Grubben til Dagbladet.

Han varsler en grundig evaluering av opplegget.

- Ole Einar og jeg er helt enige om hva som har vært vellykket og ikke. Detaljene skal vi finne fram til før sommeren. Men samtidig er det bra å prøve seg fram, da blir man også tryggere på det som faktisk fungerer.

Skal bli best

Verdenscupen er slutt, men ikke sesongen. I morges fløy Bjørndalen til Russland, der han skal gå Grand Prix-renn. Så venter NM i slutten av mars, og Skarverennet 24. april.

1. mai starter oppladningen til neste sesong. Og hovedmålet:

- Jeg skal vinne verdenscupen.

RUSK: For mye eksperimentering reduserte Ole Einar Bjørndalen til statusen som verdens nest beste skiskytter. Det er ikke bra nok. Nå vil han gjøre store forandringer.