Alt ordner seg på alle baner

Foreløpig skal du lete lenge etter tegn på grunnleggende forandring i fotballøkonomien.

KLARER SEG: Dagblad-kommentator Esten O. Sæther  blir overrasket dersom Lyn går til skifteretten. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
KLARER SEG: Dagblad-kommentator Esten O. Sæther blir overrasket dersom Lyn går til skifteretten. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fotball-EM 2021

EM-program

|||ENDER det med at Lyn-ledelsen erklærer seg selv konkurs i morgen, vil det være en sensasjon. Sånt gjør man bare ikke i en fotballklubb.

Det man derimot gjør, er å la være å betale regningene for så å spille videre som om ingen ting har skjedd.

Det er den praksisen som tilsier at det blir mer og mer usannsynlig at Lyn virkelig gir opp toppfotballen sin når den selvpålagte fristen tikker ut. Inntil videre ordner det seg på alle baner.

VI som lever av overskrifter kan skrive ulv, ulv om den skakkjørte norske fotballøkonomien så mye vi vil. Få er foreløpig blitt skremt, og det skyldes neppe bare sportsfortellernes manglende evner.

Fotballøkonomi er og bli et følelsesprosjekt og summeres på samme måte. Da blir fort de 17 overlevelses-millionene Lyn-ledelsen har snakket om bare et hvilket som helst tall i forbifarten på vei til 1.divisjon, mens FFK får sine 10 millioner i kommunal garanti selv om byens rådmann nå sier nei.

Alt dette fordi mange nok er som Ulf Trenum.

IKKE HØRT om ham? Det hadde ærlig talt ikke jeg heller før han forleden oppsummerte årets norske debatt om fotballøkonomi på en gjenkjennelig måte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer