Alt press på Petter

Ja, det er selvforskyldt. Men det er røft uansett.

TRENGER ALL KONSENTRASJON:  Petter Northug ville ha ro før sesongstarten på Beitostølen i morgen og fikk slippe pressekonferanse. FOTO: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
TRENGER ALL KONSENTRASJON: Petter Northug ville ha ro før sesongstarten på Beitostølen i morgen og fikk slippe pressekonferanse. FOTO: Bjørn Langsem / DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN (Dagbladet): For ett år siden var Skiforbundets årlige pressesamling ved sesongstart bare et vedheng til den lokale oppsetningen av Sirkus Northug. Dengang måtte skilederne utsette åpningen sin for å få med alle journalistene som hadde stimlet sammen i Coop-teltet litt lenger nede i lia for å høre Petters forhåpninger om sin første sesong som privatløper.

Nå var det knapt et Coop-skilt å se i hyttebygda, og Petter selv hadde bedt om ikke å bli forstyrret. Han trenger all konsentrasjon han kan skrape sammen før sesongåpningen i morgen.

Slik forteller stillheten rundt Petter Northug det meste om presset storløperen må kjenne rett før det å gå fort på ski blir alvor igjen.

FOR bare noen uker siden var alvoret knyttet til hvor mange ekstra døgn Skiforbundet ville gi Coop for å gjøre butikkgigantens privateide stjerne til en midlertidig ansatt landslagsløper. Da var det ennå finansiell tautrekking med Skiforbundet om hver eneste åpningstime med Petter-produkter i hyllene, og samvirkelaget hadde innleide spinndoktorer for å fortelle oss i media hvor gnitne skiledelsen hadde blitt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer