USTOPPELIG: West Ham var aldri i nærheten av å stoppe en målhungrig Wayne Rooney, som stanget inn to nye fulltreffere.  United-stjernen er nå oppe i 23 ligamål denne sesongen.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES
USTOPPELIG: West Ham var aldri i nærheten av å stoppe en målhungrig Wayne Rooney, som stanget inn to nye fulltreffere. United-stjernen er nå oppe i 23 ligamål denne sesongen.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATESVis mer

- Alt Rooney tar i blir til gull

Zola full av beundring for «Midas-Wayne» etter nytt målshow.

||| (Dagbladet): Etter en målløs forestilling mot gamleklubben Everton, fant Wayne Rooney raskt tilbake til scoringsformen som har gjort ham til den farligste målgjøreren i Premier League denne sesongen.

Manchester United, som spiller ligacupfinale mot Aston Villa kommende helg, tjuvstartet den 28. serierunden hjemme mot West Ham, og Rooney benyttet muligheten godt til å øke forspranget til Didier Drogba på toppscorerlista.

I 3-0 seieren mot West Ham, sto Rooney for to av målene - begge etter hodestøt, og begge etter innlegg fra Antonio Valencia.

Manchester United-spissen er oppe i 27 mål denne sesongen - 23 i Premier League. 19 av de målene har kommet på de 19 siste kampene.

HODESTERK: Wayne Rooney har gjort store framganger i hodespillet. Her stuper han inn kveldens første mål mot West Ham.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES
HODESTERK: Wayne Rooney har gjort store framganger i hodespillet. Her stuper han inn kveldens første mål mot West Ham.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

Slike tall resulterer i beundring også fra motstanderne.

- Alt han tar i blir til gull for tida, skryter West Ham-manager Gianfranco Zola.

- Han er i en form som betyr at hver eneste sjanse kan ende i mål. Jeg synes han hadde en normal kamp i kveld. Likevel scoret han to mål, og kunne scoret minst ett til, noe som taler sitt tydelige språk. Det å ha en spiller som ham, kan løse enhver situasjon. Én mann kan ikke gjøre alt på egenhånd, men det kan utgjøre en stor forskjell, poengterer Zola, ifølge Sporting Life.

Hodespillet har blitt regnet som en av Rooneys svakheter, men denne sesongen har han ofte vært frampå med pannebrasken - mot Milan ble det to hodescoringer, det samme mot West Ham.

- Har sett gamle klipp av megSir Alex Ferguson - i det spøkefulle hjørnet - mener å vite grunnen til at Rooney også har blitt en stor trussel i luftrommet.

- Han må åpenbart ha studert gamle videoer av manageren sin. Jeg har lært ham alt, sier en smilende Ferguson til Sky Sports.

IMPONERT: West Ham-manager Gianfranco Zola tok seg til til å skryte av Wayne Rooney etter møtet med Manchester United.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES
IMPONERT: West Ham-manager Gianfranco Zola tok seg til til å skryte av Wayne Rooney etter møtet med Manchester United.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

Skotten var selv en produktiv målscorer og en god hodespiller, og var blant annet toppscorer i den skotske toppdivisjonen for Dunfermline i 1965/1966-sesongen.

Rooney selv trekker på smilebåndet når han hører sjefens forklaring, men forklarer framgangen i hardt arbeid framfor analyse av kornete svarthvittklipp fra 60-tallet.

- Jeg har jobbet mye med hodespillet sammen med trenerne siden jeg kom til United, og særlig de siste par årene. Nå har det begynt å betale seg, sier toppscoreren til Sky Sports.

Heroisk, men sjanseløst West HamMot West Ham fikk United-stjernene god kamp, men til tross for heroisk kriging var gjestene sjanseløse på Old Trafford. Etter en halvtimes spill smalt det for første gang.

Rooney brukte hodet og styrte Antonio Valencias volleyinnlegg i nettet. Etter hvilen viste de to seg fram igjen. Nok et flott Valencia-innlegg ble headet i mål av Rooney.

Med tolv minutter igjen av kampen lot Rooney andre få slippe til. Han ble erstattet av Mame Biram Diouf på banen, men det var en annen innbytter som skulle vise seg fram.

KALD: Innbytter Michael Owen scoret Manchester Uniteds siste mål med en følsom lobb over Robert Green.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES
KALD: Innbytter Michael Owen scoret Manchester Uniteds siste mål med en følsom lobb over Robert Green.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

Michael Owen hadde bare vært på banen i få minutter da han lobbet inn 3-0 ti minutter før full tid.

United er poenget bak Chelsea, som har en kamp mindre spilt.

PS! Nemanja Vidic var tilbake i midtforsvaret til Manchester United etter flere uker på sidelinja med en nerveskade. Det var imidlertid ett skritt fram og ett tilbake, ettersom stoppermakker Rio Ferdinand skadet seg under oppvarming, og er høyst tvilsom til helgens ligacupfinale. Tilbake på laget var også Anderson, som stakk av på tjuvperm til Brasil tidligere i år, men det ble et kort comeback for midtbanemannen, som måtte ut med skade allerede i første omgang.

(Dagbladet.no/NTB)