- Alt sammen skal komme fram

Her tørker Berit Riise vekk tårer etter at sønnen John Arne har scoret Norges første mål.

PÅ TRIBUNEN: Da John Arne Riise scoret for Norge, ble inntrykkene for sterke for mamma Berit. Hun satt på tribunen sammen med ektemannen Tormod og barnebarna Ariana (til John Arne) og Noah (til Bjørn Helge). Foto: ARNT E. FOLVIK
PÅ TRIBUNEN: Da John Arne Riise scoret for Norge, ble inntrykkene for sterke for mamma Berit. Hun satt på tribunen sammen med ektemannen Tormod og barnebarna Ariana (til John Arne) og Noah (til Bjørn Helge). Foto: ARNT E. FOLVIKVis mer

ULLEVAAL (Dagbladet): Norge - Skottland 4-0.

John Arne Riise hadde en oppladning til Skottland-kampen ingen misunner ham. Tidligere fotballagent Einar Baardsens beskrivelser i rettssalen ville tatt fra de fleste nattesøvnen, men ikke hos Roma-proffen.

- Han sov som en stein i natt, forteller romkamerat Bjørn Helge Riise.

 

- Ledd mye av saken

Han levner likevel ikke Baardsen mye ære for behandlingen og omtalen av storbror Riise.


- Einar Baardsen er en ikkeperson for meg. Han kan bare stå der og sutre.

 

- Vi har ledd mye av denne saken sammen. John Arne viser i dag hva han og familien er lagd av. Det er noe i genene våre, og John Arne er mentalt utrolig sterk. Vi klarer oss alltid, det viser vi til gangs i dag, sier Bjørn Helge Riise til Dagbladet.


Mens Skottlands brødrepar hadde en nitrist dag på jobben (lillebror Gary Caldwell utvist etter 33 minutter, storebror Stephen byttet ut etter 48), fortsatte Riise-brødrene å herjer på de norske flankene til mor Berits store glede.


- Det er lenge siden jeg har sett John Arne så trygg som i dag. Det er utrolig det han gjør. Både han, Bjørn Helge og egentlig hele laget gjør en fantastisk innsats, sier Berit Riise til Dagbladet.

 

- Dette var veldig gøy, oppsummerer sunnmøringen.


Selv har Norges mest berømte fotballmor så langt ikke ønsket å si noe om Einar Baardsens uttalelser i den pågående rettsaken. Overfor Dagbladet letter hun likevel noe på sløret.


- Alt vil komme fram
- Jeg registrerer Baardsens karakteristikker. På tirsdag skal jeg vitne, og da skal alt sammen komme fram, lover Berit Riise - uten å avsløre hva hun vil si.

 - Hva synes du om timingen på utspillet hans, rett før en så viktig landskamp?


- Jeg vil ikke spekulere i Baardsens motiver, men merker meg at det er han som er tiltalt i denne saken.


Eldstebror Riise hilste opp til mor på tribunen etter det norske ledermålet. Begge to var rørte.

 

PAUSE: John Arne Riise ble
jublet inn i garderoben av
mamma, datteren Ariana og
Noah. Foto: Arnt E. Folvik
PAUSE: John Arne Riise ble jublet inn i garderoben av mamma, datteren Ariana og Noah. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

- Mamma sine følelser på tribunen taler for seg sjøl, med litt tårer og sånt. Jeg felte noen tårer sjøl etter at alle hadde løpt bort fra meg, sier Riise.


Etter kampslutt løp han bort til et kamera og brølte inn i det.


«Fy faen så deilig!»

- Jeg sa «Svar på tiltale. Fy faen så deilig! Ingenting knekker meg,» forteller han til Dagbladet.

En del av målfeiringen innebar også en gest med retning pressen. Riise lot som han noterte på en presseblokk.

 

- Det handlet litt om at dere fikk noe positivt å skrive om. Samtidig føler jeg kanskje at pressen må lese litt mellom linjene på det Einar Baardsen forsøker å gjøre. Jeg vet det er nyheter for dere, det han sier men det er gammelt nytt, det har ingenting med rettsaken å gjøre og det er bare et forsøk på å sverte mitt navn, sier John Arne Riise.


Han er ikke redd for at alt som blir sagt i rettssalen i Stavanger blir tatt for god fisk.


- Jeg vet at dere som presse ikke tror på det, men at dere må skrive det. Og jeg vet også at det norske folk gjennomskuer det. Jeg blir ikke såret, det er gammelt nytt. Jeg har vært gjennom det før, sier Riise. Men det er synd å synke så lavt under beltet med ting som ikke har noe med rettssaken å gjøre bare for å sverte mitt navn.

 

Nok en gang viste Roma-spilleren at han takler negativ oppmerksomhet utenfor banen på imponerende vis.

 

- Jeg har vært gjennom en del ting i mitt korte liv. Man lærer å takle både medgang og motgang. Siden Jan (Kvalheim, rådgiver) kom inn, har jeg blitt en ny mann. Jeg tar det litt roligere nå, sier Riise.


En bedre person
Han takker også supporterne på Ullevaal for støtten.


- Jeg var litt spent på publikums reaksjon, for igjen var det Riise og noe negativt. Men jeg tror folk ser gjennom det og vet at jeg har forandret meg og blitt en mye bedre person. Jeg må takke det norske folk og publikum.