Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alt snudd på hodet for håndballjentene

27 navn skal bli til 16 EM-spillere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL (Dagbladet.no): For nøyaktig ett år siden kom forfallene til VM i Russland på rad og rekke. Sentrale spillere sto omtrent i telefonkø, for å si fra til landslagssledelsen om at de neppe rakk mesterskapet.

Da turneringen startet manglet Norge stjerner som Gro Hammerseng, Katja Nyberg, Linn-Kristin Riegelhuth, Gøril Snoroeggen og Vigdis Hårsaker.

Norge endte på 9. plass i St. Petersburg - vår dårligste plassering noensinne.

Nå er alt snudd på hodet.

- Kjenner hverandre godt

Det kunne faktisk nesten ikke stått bedre til med håndballjentene, to måneder før EM i Sverige. I formiddag presenterte assistenttrener Thorir Hergeirsson 27 spillere, som alle er aktuelle til mesterskapet.

- Kjernen i denne troppen spilte også sammen for to år siden, da vi vant EM. Spillerne kjenner hverandre godt, både fra landslaget og klubblag, sier Hergeirsson til Dagbladet.no.

Bortsett fra langtidsskadde Isabel Blanco, er det bare Camilla Thorsen og Marianne Rokne som ikke spiller kamper for tida. Men de er snart tilbake.

GRO I SCORINGSFORM: Gro Hammerseng og Steinar Ege var i strålende humør da håndballandslagene møtte pressen i dag. Foto: SCANPIX
GRO I SCORINGSFORM: Gro Hammerseng og Steinar Ege var i strålende humør da håndballandslagene møtte pressen i dag. Foto: SCANPIX Vis mer

Hergeirsson kan fortelle om en veldig vellykket samling i Danmark, hvor de norske jentene nylig var samlet.

- Denne var veldig bra for samspillet vårt. For selv om jentene kjenner hverandre fra før, er det viktig å få det frisket opp, sier han.

Gro i scoringsform

Gro Hammerseng forteller at hun nå er så å si fullt restituert etter korsbåndskaden.

- Jeg har spilt i alle Ikast-kampene denne sesongen, selv om jeg ikke har spilt noen hele kamper. Men når jeg er på banen er det 110 prosent, sier landslagskapteinen til Dagbladet.no.

Hun har puttet 38 mål på sju seriekamper, og formen er fortsatt stigende.

- Det var veldig rart å sitte hjemme i fjor, og jeg gleder meg stort til mesterskapet, forteller Hammerseng.

27 skal bli til 16

image: Alt snudd på hodet for håndballjentene

De 27 spillerne som nå er i den såkalte bruttotroppen til landslaget, skal første reduseres til 24 navn som kan meldes inn til EHF.

Deretter skal 16 spillere tas ut til EM-spill 7. november. Norge kan bytte to spillere etter gruppespillet og én foran semifinalen.

- Det blir en utfordring å finne ut hvilke kvaliteter vi trenger. Når vi har gått til topps tidligere har vi hatt et godt målvaktsspill, bra kontringsspill og et sterkt returspill, sier Hergeirsson.

Og nå som håndballen blir stadig raskere, blir ikke disse faktorene mindre viktig i tida som kommer.

Landslagsledelsen skal nå bruke de neste ukene på å finne ut hva slags spillertyper de trenger, og hvem som skal fylle rollene.

<B>BETRYGGENDE SITUASJON:</B> Håndballjentenes landslagstrener Marit Breivik kan velge blant alle de beste spillerne, to måneder før EM i Sverige.