STRIDSTEMAET: Hva som ble sagt i denne situasjonen er grunnlaget for hele dommen mot Luis Suarez. Der står fortsatt alle partene på sitt, selv om Suarez-saken nå er lagt død fra Liverpools side.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES
STRIDSTEMAET: Hva som ble sagt i denne situasjonen er grunnlaget for hele dommen mot Luis Suarez. Der står fortsatt alle partene på sitt, selv om Suarez-saken nå er lagt død fra Liverpools side.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATESVis mer

- Alt som har blitt sagt om meg er fullstendig usant

Knust Luis Suarez står på sitt.

Følg Manchester City - Liverpool i fotballstudio kl. 21!

Les hele Luis Suarez' uttalelse på originalspråket her

(Dagbladet): Luis Suarez nekter fortsatt for å ha gjort noe galt selv om Liverpool i kveld valgte å droppe å anke rasismedommen mot ham.

Suarez er utestengt i åtte kamper etter konfrontasjonen med Patrice Evra i oktober, og starter karantenen mens laget hans møter Manchester City i kveld.

- Jeg er veldig opprørt over alt som er blitt sagt om meg de siste ukene, alle sammen veldig langt unna sannheten. Men framfor alt er jeg opprørt over å føle meg så maktesløs mens jeg beskyldes for ting jeg ikke gjorde, og aldri ville gjort, sier Suarez i en uttalelse på Liverpools hjemmesider.

Gjentar forsvaret
I uttalelsen trekker han fram oppveksten sin i Uruguay, og verdiene han lærte som følge av den.

Samtidig bedyrer han at han aldri har hatt noe raserelatert problem med lagkamerater eller andre, og gjentar at ordet «negro» betyr noe annet i hjemlandet.

- I mitt land er «negro» et ord vi bruker i hverdagen, et ord som ikke viser mangel på respekt, og enda mindre er en form for rasistisk ytring. Basert på dette, er alt som har blitt sagt så langt fullstendig usant, sier Suarez.

Ble ikke trodd
Nettopp bruken av ordet «negro» har vært sentral i saken mot uruguayaneren.

Han mener selv han brukte ordet en gang, i vennlig tone, og for å roe ned situasjonen med Patrice Evra.

FA-panelet som behandlet saken festet ikke lit til dette.

De slo fast at ordet ble brukt flere ganger, vektla at språkeksperter mener ordet kan brukes som nedverdigende også i Sør-Amerika, og mente Suarez ikke hadde vært et troverdig vitne.

- Jeg vil sone denne utestengelsen med resignasjonen til noen som ikke har gjort noe galt, og som er svært opprørt over hendelsene. Jeg synes synd på fansen og medspillerne mine, som jeg ikke får hjulpet de neste månedene. Det vil bli en veldig vanskelig tid for meg, sier Suarez, som takker laget og supporterne for støtten den siste tida.

Luis Suarez er tilbake til Liverpools kamp 11. februar.

Da står Manchester United på den andre banehalvdelen.