- Alt som kunne gå galt, gikk galt

Fugla tapte med ti mann.

ÅRÅSEN (Dagbladet.no): Lillestøm - Tromsø 0-3 (0-2).

Heller ikke i dag klarte Lillestrøm å snu trenden. Både Jan Åge Fjørtoft og Tom Nordlie hadde før kampen snakket om at en høst full av gulldueller var avhengig av å snu den dårlige formen laget har vist mot nordlendingene de siste sesongene.

LSK har ikke slått Tromsø i serien siden 2003, og nordlendingene har et godt tak på Fugla. I dag måtte LSK også klare seg uten kaptein Frode Kippe, som sto over med karantene etter det røde kortet mot Viking.

Et tidlig rødt kort og et mål i mot, og en stor LSK-tabbe og 0-2 etter en halvtime avgjorde en kamp det så ut til at LSK skulle styre.

- Ble vanskelig

Nordlie var kritisk til dommer Brage Sandmoen da han snakket til publikum over høytaleranlegget rett etter kampen, men hadde roet seg noe da han møtte pressen ti minutter senere.

- Det er synd på spillerne, vi får ødelagt kampen av den tidlige straffen og det røde kortet. Jeg sier ikke at dommeren gjorde feil, men det ble veldig vanskelig, sier Nordlie til Dagbladet.no etter kampen.

Fjørtoft kunne nesten ikke tro det, og Nordlie sier LSK ble rammet av Murphys lov:

STRAFFE: Khaled Mouelhi (t.h.) ble utvist for å trekke ned Sigurd Rushfeldt i klar scoringsposisjon. Foto: Scanpix
STRAFFE: Khaled Mouelhi (t.h.) ble utvist for å trekke ned Sigurd Rushfeldt i klar scoringsposisjon. Foto: Scanpix Vis mer

- Alt som kunne gå galt, gikk galt. Alle marginer var i mot oss i dag.

LSK-press fra start

Hjemmelaget, drevet fram av et fanatisk Åråsen, presset på fra start. Flere ganger ble det halvfarlig på dødballer, men de store sjansene kom ikke.

Og plutselig hadde Tromsø snudd kampen. Sigurd Rushfeldt kjempet seg fram på en kontring og kom alene i feltet. Khalid Mouelhi dro ham ned, og dommeren kunne ikke gjøre annet enn å vise midtbanespilleren av banen, og gi gjestene et straffespark.

- Sånn jeg så det, så den grei ut. I dag får vi bare gratulere Tromsø, de kom til kampen mot et lag som nesten ikke har sluppet inn mål, og scoret tre, sier Jan Åge Fjørtoft.

Utvisningen betyr mye

Otto Fredrikson fikk stoppet Rushfeldts forsøk fra elleve meter, men på returen dukket Lars Iver Strand opp og satt ballen i nettet.

- Vi var bra i dag, selv om det selvfølgelig betyr mye å spille mot ti mann så lenge, sier Rushfeldt til Dagbladet.no.

- Alt som kunne gå galt, gikk galt

Hjemmelaget fortsatte å presse også etter dette, og det så ut til at LSK fort skulle klare å kjempe gjestene i senk, for Tromsø ble etter hvert sittende veldig dypt.

Slik skulle det ikke bli. Det var spilt 31 minutter da Anders Rambekk skulle spille ballen enkelt tilbake til keeper. Dessverre for hjemmelaget ble det bare krøll, og Morten Moldskred kom mellom. Han fikk lagt tilbake til Joel Lindpere, som enkelt kunne trille ballen i nettet.

- Vi var klart best fram til 0-1, og vi var definitivt best fram til 0-2, sier Nordlie, og fikk støtte av Rambekk selv.

- De kom på feil tidspunkt, først scoringen, så tabben. Jeg har slått 150-200 sånne tilbakespill, men i dag ble det for kort. Det er bittert, sier Rambekk.

- Fantastisk tenning

Tromsø fikk to enorme sjanser til å øke ledelsen like før pause. Først satt Moldskred ballen rett på keeper, så headet Steen en heading like utenfor på den påfølgende corneren.

Det de ikke avgjorde i første, gjorde de kort prosess med i andre. U21-landslagskaptein Tore Reginiussen stanget vakkert inn 3-0 etter en corner seks minutter inn i andre omgang.

- Vi hadde en fantastisk tenning, både før og under kampen. Jeg tror neste ikke jeg har jobba så hardt i en pause, og vi var innstilt på å snu dette hele gjengen, men da vi fikk 0-3 etter seks minutter, var det lite å gjøre. I sånne situasjoner føler du deg helt maktesløs som trener. Da har du ikke noe sim-salabim, og må bare håpe, sier Nordlie.

- Alt som kunne gå galt, gikk galt

Lillestrøm fikk sin største sjanse etter en snau time, da Simen Brenne, som kom inn i andre for Arild Sundgot, kom gjennom i feltet. Men redusering ble det ikke. Ramovic reddet flott med en beinparade, og fikk til slutt returen ut til en corner.

- Fortjente seieren

Hjemmelaget fortsatte å pumpe lange frispark inn i boksen uten hell, og skapte så godt som ingen ting. Tromsø var på sin side naturlig nok godt fornøyd, og syntes det var helt greit at kampen ebbet ut med 0-3 og borteseier.

- I dag var vi veldig gode, og fortjente seieren. Det er ingen tvil om at det var straffe, og da er det nødt til å bli rødt kort, sier Tromsø-trener Steinar Nilsen. Han koser seg på Åråsen.

- Det er ikke noe tvil om at det er hyggelig å komme hit, nei, lo Nilsen.

2-0: Joel Lindpere gjør kveldens andre mål på Åråsen.