- Alt startet da Marit sa jeg ikke fortjente medaljen

Kowalczyk forklarer sjokkutspillet mot Bjørgen. - Har aldri sagt noe sånt, sier Marit.

ANGREP BJØRGEN: Idyllen fra medaljeseremonien ble brutt da Justyna Kowalczyk kort tid etter gikk knallhardt ut mot Marit Bjørgens bruk av astmamedisiner. Til Dagbladet forteller hun at utspillet ble trigget av en angivelig Bjørgen-kommentar om hun ikke fortjente bronsemedaljen på duathlon. - Det har jeg selvfølgelig aldri sagt, sier Marit. 
Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX Kod: 10010
ANGREP BJØRGEN: Idyllen fra medaljeseremonien ble brutt da Justyna Kowalczyk kort tid etter gikk knallhardt ut mot Marit Bjørgens bruk av astmamedisiner. Til Dagbladet forteller hun at utspillet ble trigget av en angivelig Bjørgen-kommentar om hun ikke fortjente bronsemedaljen på duathlon. - Det har jeg selvfølgelig aldri sagt, sier Marit. Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX Kod: 10010 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| WHISTLER (Dagbladet): Marit Bjørgen skvatt til da hun tirsdag fikk høre hva konkurrenten Justyna Kowalczyk hadde sagt om henne.

Den polske jenta sa rett ut i en polsk avis at Bjørgen nyter en enorm fordel av astmamedisinen sin - og gikk langt i å sidestille det med bruk av doping.

Kowalczyk var imidlertid ikke spesielt interessert i å redegjøre for sitt syn etter å ha gjennomført en råsterk annenetappe for Polen i dag - i hvert fall ikke i starten.

- Jeg tror ikke det er riktig sted eller tid for dette. Det er ikke positivt for meg å være en av få normale utøvere, mens Marit er astmasyk. Det er ikke bra for meg, sier Kowalczyk til Dagbladet.

- Jeg er ingen doktorHun har ikke snakket med Bjørgen etter det kontroversielle utspillet sitt, og svarer slik på om hun står for det hun har sagt: - Jeg liker å kjempe i løypa. - Marit sier du er en dårlig taper?

- Ingen kommentar. - Er du en dårlig taper? - Hvis Marit tenker sånn får det være hennes greie, ikke min. - Marit sier også at hun ville vært 20 prosent redusert uten astmamedisin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer