Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Alt tyder på avhør av Mikel og Shittu

Morgan-saken går som planlagt.

Straffesaken mot Morgan Andersen starter som planlagt i Oslo tingrett mandag 11. februar.

Tidligere Lyn-direktør Morgan Andersen er tiltalt for dokumentfalsk og falsk anmeldelse.

Det var lenge usikkert om rettssaken måtte utsettes fordi det var problematisk å få avhørt Chelsea-stjernen John Obi Mikel og hans agent John Shittu.

- Alt tyder på at vi skal få avhørt Mikel og Shittu. Vi skal nå se på muligheter for å få det praktisk gjennomført på en måte som aktoratet, advokat Schiøtz og retten kan akseptere, sier statsadvokat Svein Holden til NTB.

Avhørene har latt vente på seg, men nå mener aktoratet at de har funnet en løsning.

Verken Shittu eller Mikel plikter å møte som vitner i norsk rett siden de er utenlandske statsborgere.

Det er likevel mulig at et avhør kan la seg gjennomføre via en videolink fra England, eller ved at retten tar en dag pause i forhandlingene og gjennomfører avhøret på ambassaden i London. En annen mulighet er også at politiforklaringene fra Mikel og Shittu blir opplest i retten.

(NTB)

STARTER MANDAG: Morgan Andersens advokat har uttrykt ønske om at saken mot Andersen skal gå som planlagt, uansett om Mikel og Shittu er tilgjengelige for avhør. Nå ser det ut til at han får i pose og sekk. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX
STARTER MANDAG: Morgan Andersens advokat har uttrykt ønske om at saken mot Andersen skal gå som planlagt, uansett om Mikel og Shittu er tilgjengelige for avhør. Nå ser det ut til at han får i pose og sekk. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX Vis mer
FRA LYN-DAGENE: Statsadvokaten har tro på at avhør av John Obi Mikel og hans agent John Shittu kan gjennomføres.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media