Alt tyder på norsk seier, med unntak av én ting: - Han er ordentlig het

Tirsdag morgen spiller de norske hockeygutta om kvartfinaleplass i OL. En slovensk stjerne i form må stanses.

VINN ELLER FORSVINN: Norges hockeysjef Petter Thoresen mener de har satt et hårete mål å nå kvartfinalen i OL. Da må de slå Slovenia i en avgjørende vinn-eller-forsvinn-kamp i morgen. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
VINN ELLER FORSVINN: Norges hockeysjef Petter Thoresen mener de har satt et hårete mål å nå kvartfinalen i OL. Da må de slå Slovenia i en avgjørende vinn-eller-forsvinn-kamp i morgen. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

GANGNEUNG (Dagbladet): OL-turneringen i hockey har gitt tre strake tap for de norske gutta, men i morgen tidlig kan de likevel gå til en kvartfinale.

Slovenia er motstander i playoff-kampen som er vinn-eller-forsvinn for begge lag. I potten ligger en eventuell historisk OL-kvartfinale for Petter Thoresens hockeyprosjekt med Norge.

Tidligere landslagssjef Roy Johansen tok Norge til tre kvartfinaler i VM, men tapte alle kampene i både Vancouver-OL i 2010 og i Sotsji for fire år siden.

I OL-sammenheng har ikke Norge vunnet en ishockeykamp siden de slo Østerrike i plasseringskampen om å unngå jumboplassen på Lillehammer i 1994.

- Slovenia favoritter

Om vi legger vekt på tallenes tale, så er Slovenia en ønskemotstander. Norge er ranket seks plasser høyere på verdensrankingen - 9. mot 15. plass - og i tre innbyrdes mesterskapsoppgjør har Norge hat trick i seirer. Seinest 5-1-seier i VM i Paris i fjor. Da hamret Norge tre pucker i det slovenske målet allerede i første periode.

Alt skulle med andre ligge til rette for norsk seier og avansement til en OL-kvartfinale.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer