Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alt tyder på TV 2

Etter det Dagbladet forstår, ender Champions League-rettighetene opp hos TV 2.

VENTER I SPENNING: Erling Braut Haaland. Foto: NTB Scanpix
VENTER I SPENNING: Erling Braut Haaland. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Viasat og TV 3 skal ikke sende Champions League etter 2020/2021-sesongen. De har tapt kampen om rettighetene i både Norge og Sverige, bekreftet selskapet i en pressemelding torsdag morgen.

Dagbladet får bekreftet fra sentralt hold at budrunden om Champions League-rettighetene framover er inne en sluttfase, og at alt tyder på at rettighetene ender opp hos TV 2.

- Ute av kampen

Etter at NENT bekreftet at de ikke fikk rettighetene tidligere i dag, skal det ha stått mellom Discovery og TV 2, får Dagbladet opplyst.

Tidligere i dag, vet Dagbladet at TV 2 lå veldig godt an, og at en offentliggjøring kunne komme innen kort tid. Det også kunne ta dager eller uker.

DRØMMEDEBUT: Erling Braut Haaland hadde en drømmedebut i Champions League mot Genk, med mål i første omgang. Video: Viaplay Vis mer

Torsdag bekrefter Discovery-sjef Tine Jensen overfor Dagbladet at de ikke er med i kampen om Champions League-rettighetene lenger, og hun går langt i å antyde at de ikke har vært aktive i forhandlingene

Hun mener også at dette ikke er riktig tidspunkt for en millionkamp om fotballrettigheter:

- Vi kommenterer ikke vår involvering i spesifikke budkamper. Men akkurat nå står vi, og alle andre, i en situasjon der liv, helse og arbeidsplasser er vårt aller viktigste fokus. Budrunder, rettighetskamper og andre ikke-kritiske aktiviteter er ikke en prioritet. Vi befinner oss i en unntakstilstand, der mye er usikkert. Vårt hovedfokus i denne tiden er å drive virksomheten på en forsvarlig måte, sier Jensen til Dagbladet.

FOTBALLTENNIS: Fotballhelten Ronaldinho sitter fengslet i Paraguay, men får likevel bruk for sine fotballferdigheter. Video: Football Tweet / Rødt Kort. Vis mer

- Ingen kommentar

Dagbladet har også fått det bekreftet fra andre hold at alt tyder på at TV 2 får rettighetene. Etter det Dagbladet forstår betaler NENT 1,5 milliarder i året for Premier League-rettighetene fra 2022 til 2028. TV 2, som mistet rettighetene, har derfor «penger på bok» og et sterkt ønske om rettighetene for å henge med som fotballkanal.

TV 2 vil ikke bekrefte noe torsdag formiddag:

- Generelt er vi interessert i attraktive sportsrettigheter i TV 2, men når det kommer til eventuelle rettighetsprosesser så kommenterer vi ikke disse, sier Sarah Willand i TV 2 til Dagbladet.

TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen har ikke svart på Dagbladets henvendelser torsdag formiddag.

HOSTER: Diego Costa hostet mot reporterne i etterkant av Liverpools møte med Atletico Madrid i Champions League. Det har fått nettet til å koke. Vis mer

Satset på PL

Administrerende direktør Anders Jensen i NENT, Anders Jensen, beskriver det å miste rettigheter som «a part of the game», og at de ikke tar det tungt i lys av at de har Premier League-rettighetene.

- Det ble helt ok for vår del, men for dem som tar over (Champions League-rettighetene) ble det dyrt ja. Vi gikk inn med bud i samtlige land i første runde, med en sum som er der vi mener prisen bør ligge. Men vi hadde ingen grunn til å gå videre å gå videre i andre runde, bekrefter Jensen til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!