VILLIG TIL Å TILGI: Roberto Mancini sier seg villig til å tilgi Carlos Tevez om argentineren ber om tilgivelse overfor manageren og medspillerne.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis
VILLIG TIL Å TILGI: Roberto Mancini sier seg villig til å tilgi Carlos Tevez om argentineren ber om tilgivelse overfor manageren og medspillerne.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel RoddisVis mer

- Alt vil bli som før om Carlos ber om tilgivelse

Mancini holder døra på gløtt for argentineren.

(Dagbladet): Carlos Tevez har havnet ute i kulda i Manchester City etter at argentineren angivelig nektet å la seg bytte inn i Champions League-kampen mot Bayern München.

Argentineren ble i forrige uke ilagt en bot på sju millioner kroner for det klubben mente var fem forskjellige kontraktsbrudd i forbindelse med opptrinnet på benken på Allianz Arena. Manager Roberto Mancini uttalte tidlig i prosessen at Tevez aldri kom til å spille for City igjen. Da straffeutmålingen var klar, responderte Tevez-leiren med å true med å forfølge Mancini for ærekrenkelser.

Om det er trusselen om injuriesøksmål som nå har fått italieneren til å uttrykke seg i mer diplomatiske former, er uvisst. Pipa har uansett fått en noe annen lyd i et intervju City-sjefen har gitt til Corriere della Sera, gjengitt i The Guardian.

Skylder på rådgiveren Nå åpner han nemlig for at Tevez kan ha ei framtid i Manchester likevel - under visse forutninger.

- Alt avhenger av Carlos. Dersom han ber om unnskyldning til lagkameratene sine og til meg, vil alt bli som før, sier Mancini, som indirekte plasserer mye av skylda for såpeoperaen på argentinerens rådgiver, Kia Joorabchian.

- Han er totalt uforberredt og har fått dårlige råd.  Jeg ønsker ikke at det skal være slik, og skal være den første til å tilgi ham.

Ikke på billigsalg Samtidig understreker Mancini med all tydelighet at ballen ligger hos Tevez selv.

- Dersom han ikke ber om unnskyldning, da har Tevez en prislapp alle kjenner til, og noe kommer til skje med ham i januar, fortsetter italieneren, som i så fall ikke kommer til å la ham gå på billigsalg.

- Ingen fra City kommer til å bli gitt bort gratis, sier han.

Om Tevez skulle forsvinne i januar, utelukker ikke rådgiver Joorabchian at det kan bli til fordel for en annen engelsk klubb. Han har nemlig ikke lenger hjemlengsel, som var årsaken til at han ba om å bli solgt i første omgang.

- Familien hans bor i England, så nå er han fornøyd og har slått seg til ro, sier Joorabchian, ifølge The Guardian.