Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Altfor kaldt til å spille fotball her»

I går møttes Nigerianske Bayelsa United og Vålerenga til vennskapskamp. Det ble for varmt for nordmennene, men for kaldt for nigerianerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Egentlig er det altfor kaldt til å spille fotball her i Norge. Men siden vi er sportsmenn kan vi klare det, sier Adah Nanaowei Asingbi (17) fra Nigeria. I Oslo i går var det 24 grader i skyggen. Men Adah forklarer at det til og med er varmere om vinteren i Nigeria, enn det det var på Ekebergsletta i går.

Klarer ikke svette

Adah synes også det er kaldt når han løper ute på banen.

- Jeg klarer ikke å svette når jeg spiller fotball her. Det er det altfor kaldt til, smiler han. Men selv om han liker varmen i Nigeria bedre, må han innrømme at det til tider kan bli litt for varmt der, også. Han kommer fram til at noe midt imellom det han kaller kulda i Norge (altså 24 grader) og varmen i Nigeria hadde vært det beste.

Trust Peters (17) fra Nigeria er enig med sin lagkompis:

- Veldig kaldt her, men det er bra for helsa, hevder han.

Nigerianernes «kuldesjokk» er nesten for rart til å være sant for Vålerengas Daniel Eskelund (14).

- Det er jo altfor varmt her. Det brenner i beina når jeg løper, sier han og tørker svetten.

Overlegne nigerianere

Men tross «lav» temperatur, så det ikke ut til at det gikk ut over kvaliteten på fotballspillinga til nigerianerne i gårsdagens vennskapskamp mot Vålerenga. «Oslos stolthet» måtte godta et knusende 5- 0 tap. Vålerengas trener; Arild Myran, synes det er svært synd at et så godt lag som Bayelsa United ikke er med i årets Norway Cup.

- Dette laget hadde hatt potensial til å vinne hele cupen. De er svært gode individualister som ville bidratt til å gjøre turneringen enda mer fargerik, sier han.

Og når det gjelder varmen:

- Sa de at det var for kaldt her? Jeg står her med rød nesetipp, og sliter med å få i gutta nok vann. Det er jo kjempevarmt, sier han sjokkert.

Gårsdagens kamp var den tredje vennskapskampen nigerianerne har spilt. Og de har vunnet overlegent alle tre kampene.

PÅ MED KLÆRNE: Diseye Nwankwe og hans lagkamerater i nigerianske Bayelsa United tok på seg mer klær med en gang kampen var ferdig i går.