Altfor lett å sparke Martin

Ny trener løser ingen av Vålerengas problemer.

FOR PEN OG RØFF: Esten O. Sæther mener det blir for lettvint dersom VIF sparker Martin Andersen. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
FOR PEN OG RØFF: Esten O. Sæther mener det blir for lettvint dersom VIF sparker Martin Andersen. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MARTIN ANDRESEN i trøbbel er en perfekt fotballtrener å denge løs på; litt for pen, litt for rik, litt for sta, litt for smart med ballen, litt for røff i kjeften mot omgivelsene på banen og med en litt for lang suksesshistorie i norsk klubbfotball.

Han kom til Oslo rett fra det historiske seriegullet i Bergen, var nøkkelspilleren i Åge Hareides forsøk på å revitalisere pasningsspillet på landslaget og hadde et image som gjorde det mulig for VIF-ledelsen å få eierne sine til å satse friske millioner på et stortenkt prosjekt for å gi rufseklubben fra Oslo øst en unikt europeisk stil.

Sånn lå det an til mye billig moro allerede da Martin bare etter halvspilt serie i fjor baset i gjørma i Tippeligaen. Et drøyt år seinere med et nesten sammenhengende hylekor mot Martins VIF-regime, har denne kritikken lammet både  Vålerenga og Martin selv.

Da blir det for lettvint for klubb og trener å tro at et brudd løser problemene deres.

FOR alle skuffelsene er ikke fasitsvaret på hvorvidt Martin Andresen er uegnet som topptrener. Han har både fotballforståelse, sportslig nysgjerrighet og generelle sosiale kunnskaper som gjør at han fort kan få suksess igjen fra sidelinja. I tillegg står han om dagen imponerende rak i motvinden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer