<strong>FRITTALENDE:</strong> Odd-trener Dag-Eiliv Fagermo sier det han mener, og det ber han andre tippeligakolleger gjøre også. Her under 2-1-seieren over Molde på Skagerak Arena i helga. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix
FRITTALENDE: Odd-trener Dag-Eiliv Fagermo sier det han mener, og det ber han andre tippeligakolleger gjøre også. Her under 2-1-seieren over Molde på Skagerak Arena i helga. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix Vis mer

- Altfor mange trenere og klubbledere er blitt politikere som ikke tør å si det de mener

Odd-trener angriper kollegene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var etter at Dag-Eilev Fagermos Odd hadde slått Tor Ole Skulleruds Molde 2-1 i helga at de to trenerprofilene havnet i en slags ordkrig.

Fagermo påpekte at Molde er et kjøpelag, mens Skullerud kontret med at det kanskje er best Odd-treneren konsentrerer seg om å snakke om egen klubb.

Fagermo sier til Dagbladet at han ikke har noe problem med Skulleruds utsagn, men at han - på generell basis - mener det er viktig for norsk fotball at spillere, trenere, ledere og andre kan uttale seg uten noen form for tvangstrøye.

- Kan bli kjedelig - Det sier seg selv at fotballen blir kjedelig hvis ingen sier, eller får lov til å si, det de egentlig mener. Det er viktig med engasjement og åpenhet. Vi har tross alt ytringsfrihet her i landet, sier Odd-treneren til Dagbladet.

Fagermo har flere ganger tidligere fått kritikk for å snakke rett fra levra, men han har ingen planer om å begynne med selvsensur.

- Det må være lov å si noe så lenge man kan argumentere for det, og det kommer jeg ikke til å slutte med. I helga forsøkte jeg ikke å kritisere Tor Ole Skullerud. Utsagnet gikk på Molde som klubb, sier han.

- Oppfordrer dere i Odd alle i klubben til å si det dere mener?


- Jeg gjør i hvert fall det. Altfor mange trenere og klubbledere er blitt politikere som er under press og som er redde for å miste jobbene sine. Det har ikke jeg tenkt å begynne med, sier Fagermo.


- Hvordan vil du oppfordre fotballfolket til å tørre å si det de mener?

- Det avhenger vel fra person til person, men alle som har noe med Tippeligaen å gjøre må huske at vi er et underholdningsprodukt. Vi må levere, og det handler ikke bare om å vinne fotballkamper. Det handler også om humor, temperatur og åpenhet.

Til Lerkendal - Bidrar NFF til å gjøre debatten mer kjedelig?

- Nei, det synes jeg ikke. De har i hvert fall ikke gitt meg noen tvangstrøye eller bedt meg holde kjeft.

Etter fire poeng på de to første seriekampene forbereder 47-åringen nå laget sitt på søndagens bortemøte med Rosenborg.

- Rosenborg vinne på søndag, presset ligger på dem. Å møte dem på Lerkendal er alltid en tøff kamp, men det er mulig for oss å ta alle poengene, oppsummerer han overfor Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer