Ingrid Landmark Tandrevold

- Altoppslukende

På grunn av coronapandemien ble skiskyting på mange måter altoppslukende for Ingrid Landmark Tandrevold. Etter å ha nullstilt seg i juleferien, har hun skjønt at hun er mer enn et navn på en resultatliste.

EN OND SIRKEL: Ingrid landmark Tandrevold har ikke fått den starten på sesongen som hun ønsket seg. Foto: Bjørn Langsem
EN OND SIRKEL: Ingrid landmark Tandrevold har ikke fått den starten på sesongen som hun ønsket seg. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert

OBERHOF (Dagbladet): - Det er noe med å være i den skiskyttebobla, som vi er i når vi reiser fra sted til sted, uten å være hjemom i mellomtida. Da blir skiskyting til slutt viktigere og viktigere og altoppslukende, sier Ingrid Landmark Tandrevold til Dagbladet.

Hun fortsetter:

- Man prøver på en måte hardere og hardere, og når det fortsatt ikke går, kommer man inn i en ond sirkel der man mister troa, sier Landmark Tandrevold, som etter å ha nullstilt seg i jula er klar for å rette blikket mot den siste OL-kvalifiseringen i Oberhof.

Selv om skiskyttereliten er vant til å leve restriktivt, har det ikke blitt bedre nå som pandemien har blusset opp igjen.

Omikron-varianten har ført til strenge restriksjoner i flere land. For skiskytterne kan smitte bety OL-exit, allerede nå, siden det er krav om to negative PCR-tester før avreise til Beijing 27. og 31 januar.

- Har vært krevende

At verden lever i en pågående pandemi har Landmark Tandrevold godtatt for lenge siden. Men denne gangen har imidlertid tiltakene gått hardere inn på henne.

- Ja, definitivt, vil jeg si. Der er man jo veldig forskjellige, men for min del så har det vært krevende. Og enda mer krevende nå under pandemien, enn hva det har vært tidligere.

OL-OPPKJØRING: Ingrid Landmark Tandrevold trener på ARENA am Rennsteig. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
OL-OPPKJØRING: Ingrid Landmark Tandrevold trener på ARENA am Rennsteig. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Bærums-jenta var i likhet med resten av elitelandslaget fire uker på sammenhengende reise før jul.

Da ble savnet etter å gjøre de mest grunnleggende ting, som å gå på butikken, eller se andre mennesker utenom på trening, stort.

- Det er vanskeligere når skiskyting er det eneste du kan gjøre, sier hun.

For hvis man da ikke får til skiskytingen, føler man til slutt at man ikke får til noen ting, påpeker skiskytteresset.

- Det har vært veldig mye mer krevende under pandemien, og kanskje enda høyere skuldre og mer ekstremt. Det er jo et spesielt liv vil jeg si.

- Ekstrem innsats

Lagkamerat Vetle Sjåstad Christiansen beskriver Landmark Tandrevold som et sosialt menneske. Han forstår at satsingen kan bli tung, når man får lite impulser fra omverdenen.

- Ja, selvfølgelig. Vi er jo veldig forskjellige. Og Ingrid er et ekstremt sosialt dyr. For de som på en måte får veldig mye energi av være med andre, og trenger den sosiale biten, så skjønner jeg at det er kjempe tungt, sier Sjåstad Christiansen.

KREATIV: Vetle Sjåstad Christiansen mener det er ekstremt viktig å rette tankene mot andre ting enn skiskyting, for å kunne prestere. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KREATIV: Vetle Sjåstad Christiansen mener det er ekstremt viktig å rette tankene mot andre ting enn skiskyting, for å kunne prestere. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Han tilføyer:

- Jeg syns jo det er vanskelig selv, men det er derfor jeg gjør en ekstrem innsats ved å finne på andre ting. Jeg har mange hobbyer nå, det er så vidt jeg får plass til skiskytinga, sier han og ler.

En av hobbyene han sikter til er å pusle puslespill. Til jul fikk han ett bestående av hele 2700 brikker. Han kjøpte også nylig inn en ny Ipad, for å kunne starte med digital tegning.

- Det er viktig å sysselsette seg med mye annet enn skiskyting for å overleve mentalt. Jeg tror nesten det er viktigere enn den fysiske formen.

Har nullstilt seg

Landmark Tandrevold avsluttet fjorårssesongen med en førsteplass på fellesstarten i Östersund. Hun tok også to individuelle VM-sølv i Pokljuka.

Men hittil i år har hun kun to 15.-plasser på jaktstart, som beste resultat.

Det er først og fremst på stående skyting at Landmark Tandrevold har slitt, der treffprosenten ligger på 76.

KLAR: Ingrid Landmark Tandrevold har fått det avbrekket hun trengte sammen med nære og kjære i julen. Nå er hun klar for siste OL-kvalifisering. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KLAR: Ingrid Landmark Tandrevold har fått det avbrekket hun trengte sammen med nære og kjære i julen. Nå er hun klar for siste OL-kvalifisering. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Ifølge Bærums-jenta selv er det på sprintene det meste har gått galt. Presterer du ikke der, går det hardt utover jaktstarten, da sprinten er utgangspunktet for hvor i feltet du starter.

- Det er kanskje det at jeg har hatt en dårlig dag på ski, på skytebanen, eller kanskje hatt dårlige ski, som har gjort at det har vært vanskelig å få til gode skirenn, utdyper hun.

Nå har imidlertid Bærums-jenta nullstilt seg. I jula fikk hun sett både venner og familie. Og hun verdsetter høyt at alle der hjemme strekker seg langt, for å kunne møte henne ute i boblebukse og boblejakke.

- Det setter jeg veldig stor pris på, å ha sånne folk rundt meg, som virkelig gjør alt for at jeg skal ha det bra. Det har vært veldig viktig for meg å kunne koble av å vite at jeg på en måte er mer enn hva jeg presterer, eller hva som står på resultatlista.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer