<strong>GÅTT BORT:</strong> Den tidligere skøytesprinteren Alv Gjestvang ble 79 år gammel. Lørdag døde han hjemme på Lillehammer etter å ha slitt med kreftsykdom i lang tid.
&nbsp;<span style="background-color: initial;">Foto: Ivar Aaserud / Aktuell / SCANPIX</span>
GÅTT BORT: Den tidligere skøytesprinteren Alv Gjestvang ble 79 år gammel. Lørdag døde han hjemme på Lillehammer etter å ha slitt med kreftsykdom i lang tid.  Foto: Ivar Aaserud / Aktuell / SCANPIX Vis mer

Alv Gjestvang (79) er død

Spesialsprinter forut for sin tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den tidligere skøytesprinteren Alv Gjestvang ble 79 år gammel. Lørdag døde han hjemme på Lillehammer etter å ha slitt med kreftsykdom i lang tid.

Han var spesialsprinter og således langt forut for sin tid. Gjennombruddet kom med den sensasjonelle bronsemedaljen han vant på 500-meteren i OL i Cortina d'Ampezzo i 1956. Han suste inn til 41,0, forbedret persen med halvannet sekund og hadde bare Jevgenij Grisjin (40,2) og Rafael Gratsj (40,8) foran seg.

Han var bare 18 år og yngstemann i den norske OL-troppen den gangen. Han var også med til Squaw Valley i 1960, men var ikke helt heldig og endte på sjetteplass. Det tok han igjen i Innsbruck fire år senere da han delte sølvet med Grisjin og Vladimir Orlov. Alle fikk 40,7.

I perioden fra 1956 til 1965 vant Gjestvang 500-meteren i norgesmesterskapet sju ganger, og han ble også NM-vinner for junior i 1955. Han satte sin siste norske rekord i 1963 med 40,7 på spesialdistansen. Den sto helt til 1968. Mot slutten av karrieren var han medlem av Oslo Idrettslag (OI).

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer