Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alvor for gjøgleren

Det skal ikke stå på humøret dersom glattbarberte Frode Olsen (31) får sjansen mot Georgia søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stabæk-keeperen synger, spøker, gjøgler og ler. Hans gode humør er medfødt og dyrket videre i livet.

- Det er ingen grunn til å bli alvorlig fordi man kanskje skal stå i mål i en landskamp. Et smil og godt humør er viktig uansett hva man driver med, sier Frode Olsen til NTB.

Thomas Myhres ankelbrudd sender trolig Olsen inn på laget - som eldstemann og med færrest kamper (fire) bak seg.

- Jeg vil ikke være 100 prosent, men Frode ligger meget godt an i løypa til å stå søndagens kamp, sier landslagssjef Nils Johan Semb.

Forandring

I går vred Myhre seg i smerter - uten at Olsen kunne glede seg for fullt over at sjansen plutselig bød seg.

- Hadde en slik situasjon inntruffet for ti år siden, ville jeg sett annerledes på det og kanskje vært mer glad. Nå synes jeg oppriktig synd på Thomas, sier Olsen.

- Men jeg vil ta sjansen dersom den dukker opp, sier Olsen før han for tredje gang påpeker at det «ikke er sikkert» at han spiller fra start.

- Forrige gang Norges førstekeeper skadet seg like før en kamp, ble en ny mann hentet inn i troppen og satt rett på laget. Slik er status.

Skuffet

Etter to og en halv suksessrik sesong i Stabæk er han trygg på seg selv. - De siste årene i Stabæk må man nok lete med lampe for å finne feilene jeg har gjort. Godt treningsmiljø er hovedårsaken, sier Olsen.

Han forlot et raskt synkende Start høsten 1996. Da gikk alt galt for sørlendingene. Etter det er han seriebronse og en cuptriumf rikere.

Men skuffelsene har vært flere med tanke på landslaget. - Jeg mener fortsatt at jeg var en bedre keeper enn Ola By Rise da han kom med i VM-troppen i 1994.

- Fotballspillere har ofte en tendens til å overvurdere seg selv som spillere, men i det tilfellet ble jeg forbigått.

Olsen står med bare fire landskamper - ingen har talt særlig mye. - Får jeg tillit mot Georgia vil jeg være lett nervøs, men trygg på at jeg takler situasjonen. Blir jeg reserve skal jeg gjøre mitt beste for laget likevel.

(NTB)