Alvorlig skadd under billøp

I denne bilen sitter den svenske racingstjernen Kenny Bräck. Både hans gravide kone og moren hans ble vitner til den forferdelige ulykken.

På den 189. runden skulle Bräck kjøre forbi sør-afrikanske Tomas Scheckter, for å kapre tredjeplassen i Indy Racing League-løpet på Texas Motor Speedway ved Fort Worth i USA. Men hjulene til de to bilene skal ha truffet hverandre slik at Bräcks bil ble kastet flere meter opp i lufta og ble slengt mot et stålgjerde på siden av banen.

Det strømmet til med sikkerhetspersonell, som klarte å få Bräck ut av førersetet på det som var igjen av bilen. Bräck har konstatert brudd i høyre lårhals, begge anklene, og i ryggen.

Tidlig i morges ble han operert ved Parkland Hospital i Dallas. Bruddene i anklene og i låret er operert, og alt skal stå bra til med racingstjernen.

- Skadene er ikke livstruende, og vi forventer at Kenny Bräck blir helt restituert, sier lege Henry Bock i en pressemelding.

Bräck var ved bevissthet og skal ha spøkt med kona om bord i ambulansehelikopteret som fraktet ham til Parkland Memorial Hospital, skriver nyhetsbyrået AP.

Fulgte løpet

- Han har store skader, men vi vet ikke mer ennå. Kona hans ringte meg fra sykehuset, sier vennen Janne Nilsson til Expressen.

- Alle ulykker er forferdelige å bli vitne til, og når bestekameraten din sitter i bilen blir det ekstra sterkt. Men dette skal gå bra. Vi skal fortsette å lage leven i 30 år til, sier Nilsson.

Bräcks mor, Gun, var hjemme i Värmland og fulgte løpet på tv. I natt satt hun våken ved telefonen for å høre hvordan det gikk med sønnen.

- Jeg ble helt stum. Man blir bare stående og se på. Venter på at noen skal si noe. Men ingen vet noen ting, sa hun til Expressen i natt.

Da hadde hun snakket med svigerdatteren Anita seks ganger. Kona og flere av lagkameratene til Bräck er på sykehuset.

Blir pappa

- Anita har det greit ut fra forholdene. Hun måtte roe seg ned, for dette er ikke morsomt. Selv om vi er inneforstått med risikoen, er det et stort sjokk når slikt skjer. Anita og sønnen min skal få en liten jente i desember. Midt oppi alt det koselige, skjer dette. Vi får bare håpe på det beste, sier Gun Bräck til Expressen.

Løpet ble avbrutt umiddelbart etter ulykken. Gil de Ferran vant løpet, men avsto fra å feire seieren.

- Det var helt forferdelig. Mine tanker går til Kenny og familien hans, sier de Ferran til AP.

SKADD: Kenny Bräck ligger på sykehus etter nattas kollisjon.
Han ble hentet med luftambulanse, og fløyet til Parkland Memorial Hospital.