Alvorlig skade for stjernehest

Den norske stjernetraveren Hillary B.R. har pådratt seg en ubeleilig og lei skade. Superhoppa med 3,8 millioner kroner på konto står foran en lang løpspause.

SUPERSTJERNE: Hesten Hillary B.R. blir borte fra travsporten i lengre tid etter en blødning på gaffelbåndutspringet.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SUPERSTJERNE: Hesten Hillary B.R. blir borte fra travsporten i lengre tid etter en blødning på gaffelbåndutspringet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Travdronningen til suksesstrener Geir Vegard Gundersen har de siste årene utviklet seg til å bli til Norges nye reklamehest. Nylig holdt hun show på Bjerkebanen og innkasserte to millioner kroner for seieren i Hoppe-Derby.

Hillary B.R. var kjempefavoritt på forhånd og vant med 50 meter. På veien mot den 15. strake utklassingsseieren på like mange forsøk pulveriserte superhoppa også norgesrekorden.

Hillary B.R. skal etter planen møte den eldre eliten neste år, men nå er bildet mer usikkert. Nylig ble det oppdaget en skade på stjernen som eies av totningene Arne Sandbæk jr. og Erland Åslund.

- Hillary BR har gått ute og kost seg i luftegården og fått rolig trening etter Hoppe-Derby. Som vanlig tok vi en rutinekontroll for å sjekke at alt var som normalt. Den viste seg at hun ømmet litt på høyre bak, og ved en nærmere undersøkelse viste det seg at hun har fått en liten blødning på gaffelbåndutspringet på høyre bakbein, sier trener Gundersen til Trav- og Galopp-Nytt.

Han vedkjenner at skaden kommer svært ubeleilig, men at det hadde vært atskillig verre dersom den hadde oppstått før Hoppe-Derby.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer