Lørdagsprofilen: Amalie Iuel

Amalie Iuel: – Jeg vil skape en stor familie

Friidrettsesset og familiekvinnen Amalie Iuel ser for seg en framtid som både topptrener og som mor for en stor familie med mange barn. Men først skal hun forsøke å utrette store ting som utøver.

KLAR: Amalie Iuel gleder seg til å starte en ny friidrettssesong på jakt etter rekorder og utvikling. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
KLAR: Amalie Iuel gleder seg til å starte en ny friidrettssesong på jakt etter rekorder og utvikling. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

En lang treningsdag på åtte timer er over for Amalie Iuel, med knallhard innsats og mye latter sammen med lagkameratene Karsten Warholm, Leif Olav Alnes, Elisabeth Slettum og Solveig Hernandez Vråle - som har blitt som en familie.

Iuel reiser så hjem til leiligheten sin.

Hun lager god mat og eksperimenterer gjerne med oppskriften.

Iuel tar fram gitaren og synger litt for seg selv med en vakker stemme, som aldri har nådd – og sannsynligvis aldri vil – nå offentlighets lys.

– Jeg er veldig glad i musikk og sang. Jeg spiller en del gitar, for å koble av litt. Hvis jeg er nervøs eller trist, tar jeg en liten trall på gitaren, så går det stort sett bedre etterpå. Jeg spiller bare bak lukkede dører. Det blir ikke noe låtslipp på meg, forteller Amalie Iuel til Dagbladet.