Amalie Iuel fikk vitseforbud. Hysjet på av autoritet

Overgangen fra amerikanske autoriteter til humørsprederen Leif Olav Alnes er som dag og natt for Amalie Iuel.

IMPONERER: Amalie Iuel overrasker og imponerer når hun på amerikansk, dansk og sunnmørsk kommer med en klar melding til Karsten Warholm. Programleder: Øyvind Godø. Foto/redigering: Kristoffer Løkås Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Friidrettens høydepunkter kommer på rekke og rad i ukene som kommer, innledet med Diamond League-stevnet Bislett Games på torsdag.

Et av Norges største håp er Amalie Iuel (25), som har lagt bak seg en meget solid sesongoppkjøring under trener Leif Olav Alnes' ledelse og med Karsten Warholm, Elisabeth Slettum og Solveig Hernandez Vråle som treningsmakkere.

Der Warholm med en liknende allsidig idrettsbakgrunn som Iuel fra mangekamp har hatt en helt enestående utvikling, jobber Iuel like hardt for å ta nye steg i den ypperste verdenseliten.

Trener Alnes tror regimet Iuel var en del av i fire år i USA og amerikansk idrett, gjør at Tyrving-jenta trenger litt ekstra tid for å tilpasse seg det nye treningsopplegget og slå ut i full blomst.

For overgangen fra det amerikanske regimet til å ha Alnes som trener, er svært kontrastfull.

- Leif er det stikk motsatte av det jeg er vant med fra amerikanske trenerne. Det var autoriteter på college, mens Leif er som en prosjektleder og har en mer avslappet innstilling, forteller Amalie Iuel til Dagbladet.

- Vi er sammen om å få det til. Vi jobber sammen for å nå målene, og på veien har vi det gøy og koser oss. Det er viktig når vi skal legge inn så mange timer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer