Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Friidrett

Amalie Iuel kåret til Europas beste i april: - Jeg ble først forvirret. Det er helt utrolig

Månedens friidrettsutøver i Europa er norsk, er 23 år gammel og heter Amalie Iuel. Tyrving-jenta kan nesten ikke tro at det er sant.

TIL TOPPS: Det europeiske friidrettsforbundet har kåret Amalie Iuel til den beste kvinnelige utøveren i Europa i april. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
TIL TOPPS: Det europeiske friidrettsforbundet har kåret Amalie Iuel til den beste kvinnelige utøveren i Europa i april. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 8. april løp Amalie Iuel inn til årsbeste i verden på 400 meter hekk og satte i tillegg ny norsk rekord. 55,38 var den gylne rekorttiden som ble satt i Louisiana.

Det var et stort øyeblikk for 23-åringen, men oppturen stoppet ikke der. Den bare fortsetter og fortsetter. I dag ble hun kåret til månedenes friidrettsutøver i Europa for april 2017.

Forrige onsdag ble Iuel informert om at hun var nominert til prisen sammen med verdensstjerner som Dafne Schippers og Anita Marto. Tyrving-jenta syntes det var enormt stort bare det å være nominert i et slikt selskap.

Ringte pappa

Ikke bare ble Iuel nominert; hun vant like godt hele kåringen. Det offentliggjorde det europeiske friidrettsforbundet i dag på Facebook.

- Jeg ble først litt forvirret og deretter skikkelig spent over å se at mitt navn sto blant mange av de beste i Europa, som også hadde blitt nominert. Jeg ringte faktisk pappa i jubel som om jeg allerede hadde vunnet. Vi ble enige om at det var utrolig kult at jeg i det hele tatt hadde blitt nominert, og at det var gøy at mine prestasjoner var gode nok til det, forteller hun til friidrett.no.

- Når jeg da fikk beskjed om at jeg hadde vunnet, var det en gedigen overraskelse. Jeg hadde aldri trodd at jeg ville få flere stemmer enn så gode utøvere som Dafne Schippers og Anita Marton, som jo er gullmedaljevinnere fra VM og EM.

- Det hadde jeg ikke trodd

Iuel er overveldet over å ha vunnet kåringen, hvor den svenske stavhopperen Armand Duplantis gikk til topps i herreklassen.

- Jeg syntes det var utrolig gøy å bli nominert til dette, siden det viser at det du gjør som utøver blir sett og satt pris på. Det at jeg endte opp med å vinne, var helt utrolig. Det hadde jeg ikke trodd, men det er bare supermotiverende til å fortsette å prestere, sier 23-åringen.

Motivasjonen er svært stor for det norske friidrettshåpet, som fokuserer mer på utvikling enn på tidligere meritter. Da hun slo Hilde Fredriksens 33 år gamle rekord på 400 meter i friidretts-EM forrige sommer, gledet seg hun like mye over forbederingspotensialet som selve rekorden.

- Det beste av alt, bortsett fra rekord og OL-billett og slikt er at det ikke var noe perfekt løp. Teknisk er det mye å rydde opp i. Heldigvis, sa Iuel til Dagbladet etter det rekordløpet.

- Heldigvis?

- Ja, jeg blir nesten litt lei meg hvor jeg føler at jeg har løpt et perfekt løp. Da er det jo lite å forbedre. Men nå er det faktisk en god del. Det er bra, da kan jeg bli bedre, konkluderte hun.

Akkurat nå er Amalie Iuel best i Europa.