ET STYKKE UNNA: Amalie Iuel ble nummer seks i finalen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
ET STYKKE UNNA: Amalie Iuel ble nummer seks i finalen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Amalie Iuel klarte ikke følge opp drømmeløpet: - Litt for gira

På 400 meter hekk.

AMSTERDAM/OSLO (Dagbladet): Amalie Iuel (22) ble nummer seks i finalen på 400 meter hekk i EM på tiden 56,24. Hun startet løpet bra, men stivnet mot slutten og var mer enn sekundet bak vinneren.

- Jeg var litt for gira. Jeg fikk ikke like mye søvn som jeg egentlig burde. Jeg har kommet og gjort det jeg skulle, så jeg er fornøyd med helgen uansett, sier Iuel til NRK.

Hun kjente allerede under oppvarmingen i dag at beina ikke var helt på plass.

22-åringen klarte ikke å beholde trøkket etter det eventyrlige Kinderegget av en semifinale i går. Der satte hun norgesrekord, sikret finaleplass og kvitterte ut OL-billett.

- Hele gårsdagen og i dag har jeg vært i hundre, sier Iuel, som fikk en utladning etterpå.

Bonus

Jobben var uansett gjort. Finalen var en ren bonus uten press fra omgivelsene. Den norske jenta kom inn i finalen med den fjerde beste tiden fra semifinalen, men var ikke i nærheten i kveld.

Det var danske Sara Slott Petersen som vant på tiden 55,12. Polske Joanna Linkiewicz tok sølv, mens bronsen gikk til Lea Sprunger fra Sveits.

Iuel har konkurrert i syvkamp de siste sesongene, men valgte i stedet å satse fullt på hekkeløp.

Nye stjerner

BRØDRE OG RIVALER: Filip og Henrik Ingebrigtsen har i flere år konkurrert om å være den beste mellomdistanseløperen i Norge. Hør hva de sa om rivaliseringen og hvordan den påvirker deres resultater før Bislett games i Juni. Video: NTB Scanpix. Vis mer

Norsk friidrett har så definitivt fått noen nye, unge stjerner i løpet av europamesterskapet.

Øverst ruver Filip Ingebrigtsen (23) som mer eller mindre lekte med langt mer meritterte og rutinerte konkurrenter - hans egen storebror inkluder - på oppløpet på 1500-meteren i går.

Filip Ingebrigtsens EM-gull er et av mesterskapets største overraskelser.

Men de to unge hekkeløperne Karsten Warholm (20) og Amalie Iuel (22) har også levert så det holder.

Begge har satt norgesrekorder, begge nådde EM-finalen, og begge løp seg til OL i løpet av semifinalene sine.

Spanjolen Bruno Hortelano (24) var sikker på at han hadde tatt sølv på 200 meter under EM. Så fikk han kontrabeskjeden. Video: Amsterdam 2016 Vis mer