VM-KLAR: Amalie Iuel. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
VM-KLAR: Amalie Iuel. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Friidrett:

Amalie Iuel om den nye sponsoravtalen: - Det er nok til det jeg trenger

Drømmer ikke om det perfekte løp.

Amalie Iuel (23) ønsker hele tiden å ha nye mål å strekke seg mot. Derfor synes den VM-klare hekkeløperen at tanken på et perfekt løp virker «ganske kjipt».

Fredag starter VM i London. Der stiller Iuel både på 400 meter flatt og spesialøvelsen 400 meter hekk. Hun håper på gode prestasjoner, men har større tro på topprestasjoner i 2018 enn i årets store mesterskap.

Iuel håper å én dag kunne være Norges store friidrettsprofil, men den danskfødte 23-åringen er klar på at hun aldri blir fornøyd.

– Jeg drømmer ikke om det perfekte løp. Det virker ganske kjipt. Selvfølgelig er det gøy å få det til, men jeg vil heller ha en kjempegod tid og plassering samtidig som jeg ser at løpet ikke er helt perfekt. Da kan jeg si «ok, nå har jeg klart å løpe så fort, men det ser fortsatt såpass rotete ut at det er noe jeg kan gjøre enda bedre. Da kan jeg løpe enda raskere, sier hun til NTB.

– Med hekk er det alltid noe man kan pirke på med teknikken. Det er alltid noe å fikse, alltid mulig å vise framgang, legger hun til.

Stortrives

Iuel kom nylig tilbake fra College-friidretten i USA. Hun stortrives hjemme i Norge etter fire år over dammen. 23-åringen har Karsten Warholm og Elisabeth Slettum i sin treningsgruppe. Trioen trenes av Leif Olav Alnes.

– Det er en perfekt liten trio, en perfekt gruppe. Jeg har lært utrolig mye bare siden jeg kom hjem igjen tidligere i sommer. Leif Olav er veldig nøye på hver eneste detalj–små, men viktige detaljer som ofte ble oversett da jeg var i USA. Der trente jeg i en stor gruppe. Oppfølgingen var ikke like tett, forklarer Iuel.

Den danskfødte 23-åringen ser svært lyst på fortsettelsen i sin nye treningshverdag.

– Når jeg kan kjenne stor forskjell bare på få uker, så gleder jeg meg skikkelig til å se hva de neste par årene vil bringe, poengterer hekkeløperen.

Hun røper at det er mye intern konkurranse mellom henne, Warholm og Slettum.

Kan satse

– Vi utfordrer hverandre på alt, også utenom friidrett. Det kan være alt fra bowling til fotball, sier hun humrende.

– Samtidig vet vi når vi kan tulle og når vi skal være seriøse. Det er hundre prosent fokus når vi trener.

Nylig ble det klart at Iuel har inngått samarbeidsavtale med utstyrsgiganten Puma. Dét betyr svært mye for 23-åringen.

– Det er ekstremt viktig. Jeg kunne ikke ha satset på friidretten uten personlige sponsoravtaler. Det koster jo veldig mye å drive på med dette, sier Iuel, og peker på utstyr, treningsleirer, reiser til stevner og opphold som store utgiftsposter.

– Hvor lukrativ er avtalen?

– Uten å gå inn i detaljer, så er det nok til det jeg trenger. Det er en veldig grei avtale, sier Iuel smilende.

(NTB)