- AU!: Amalie Iuel (21) fikk en brutal VM-debut som senior. Etter bare noen meter etter start på 400 meter hekk snublet hun i den første hekken og ødela løpet sitt.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
- AU!: Amalie Iuel (21) fikk en brutal VM-debut som senior. Etter bare noen meter etter start på 400 meter hekk snublet hun i den første hekken og ødela løpet sitt. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Amalie misset i VM: - Det gjorde skikkelig vond

Snublet i hekk.

Amalie Iuel (21) fikk en brutal VM-debut som senior. Etter bare noen meter etter start på 400 meter hekk snublet hun i den første hekken og ødela løpet sitt.

Hun kom inn til sjetteplassen i det første heatet og allerede da var det klart at hun ikke kunne gå videre til semifinalen. Tiden hennes var 56,59 sekunder, og det var langt unna det hun har prestert tidligere i år.

- Jeg var veldig giret på start og merket at spenningsnivået var høyt. Da startskuddet gikk fikk jeg en flott start, men det gikk litt for fort for meg. Da jeg kom til den første hekken begynte jeg å trippe og slo inn hekken med kneet. Det gjorde skikkelig vondt. Det samme gjentok seg på den andre hekkpasseringen, forklarte hun for NTB etter løpet.

Hun mistet all fart etter uhellene på de to første hekkpasseringene og fikk den verst tenkelige VM-debuten hun kunne ha fått.

Amalie Iuel innrømmet at hun gjorde en skikkelig tabbe i sin aller første VM-start som senior. For å si det litt brutalt, så gjorde hun en ordentlig juniorfeil og klarte ikke helt å holde hodet kaldt.

- Dette må jeg lære av, og neste gang jeg er med i et stort mesterskap, skal jeg i alle fall ikke gjøre den samme feilen om igjen, sa hun.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram