Håndball-EM i Sverige:

Amanda Kurtovic ble liggende etter smell: - Jeg fikk litt sjokk

Fikk kraftig hjernerystelse før EM. I går fikk hun en ny, liten smell.

OPTIMIST FØR DANMARK-KAMPEN:  Amanda Kurtovic  var god mot Russland - og vil bli enda bedre mot Danmark. Laget får bare mer og mer selvtillit, mener hun.   Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
OPTIMIST FØR DANMARK-KAMPEN:  Amanda Kurtovic var god mot Russland - og vil bli enda bedre mot Danmark. Laget får bare mer og mer selvtillit, mener hun. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer
  • Norge - Danmark, søndag kl. 20.45

HELSINGBORG (Dagbladet): Norge og Danmark møtes til toppkamp i mellomspillet i håndball-EM i morgen kveld. Begge lag står med fire poeng - og vinneren av matchen er så godt som sikret semifinalebillett.

Amanda Kurtovic (25) mener Norge har en fordel før avkast:

- Vi går til Danmark-kampen med selvtillit. Vi slår Russland på en dårlig dag der jeg tror alle på laget vårt føler de kunne gjort noe annerledes, sier Kurtovic til Dagbladet.

Hun fortsetter:

- Vi kommer til å heve oss mot Danmark. Vi er på gang, men noen hakk til så er vi helt «outstanding». Mot Russland var vi litt rotete og jeg følte vi hadde mye å gå på, sier høyrekanten.

- Deilig

Kurtovic satte fire scoringer mot Russland og spilte kanskje sin beste kamp så langt i EM:

- Jeg starter litt dårlig med to bom der jeg skal score, men så er det ekstra deilig å sette de neste sjansene. Det må jeg ta med meg videre. Det er godt å komme skikkelig i gang i EM, og det er nå mesterskapet starter for alvor, sier Larvik-spilleren.

EM-oppladningen til landslagsspilleren var litt trøblete. 30. september kom beskjeden om at Kurtovic var fraktet til sykehus i ambulanse etter en kollisjon på trening. 25-åringen besvimte. Og hun fryktet det verste - at EM kunne ryke. 25-åringen lå i et mørkt rom i to uker etter hendelsen.

- Sjokk

I går fikk Kurtovic seg en ny smell etter å ha blitt taklet stygt. Kantspilleren kontret, men ble felt. Norge fikk straffe og Kurtovic ble liggende på gulvet i flere sekunder.

- Jeg fikk ikke med meg at det var ei ved siden av meg. Jeg fikk litt sjokk. Det gikk bra, men jeg slo hodet... sier høyrekanten.

- Det gikk bra med hodet?

- Ja, he-he. Alt er fint nå. Jeg slo hodet litt på plass igjen, sier 25-åringen og ler.

- Du ble ikke redd?

- Nei, ikke nå. Det gikk veldig fint med meg. Jeg tenker positivt, sier Kurtovic.

Kurtovic er blitt en av landslagets største profiler med sine 87 landskamper. Hun står med 8 mål så langt i EM.

Norges videre vei i EM er mot Danmark (søndag), Ungarn (tirsdag) og Tsjekkia (onsdag).

Norges kamper kan du se på TV3.

PS: De to beste til semifinale. Gjenstående kamper, 11/12: Tsjekkia – Russland, Ungarn – Romania, Danmark – Norge, 13/12: Tsjekkia – Romania, Ungarn – Norge, Danmark – Russland, 14/12: Ungarn – Russland, Danmark – Romania, Tsjekkia – Norge.

Mellomspillet:
Danmark220056-484
Norge220046-424
Romania210143-402
Tsjekkia210156-552
Russland200238-450
Ungarn200241-500