HODESMELL: Amanda Kurtovic besvimte etter en voldsom krasj på trening høsten 2016. Hun opplever fortsatt smerter i hodet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HODESMELL: Amanda Kurtovic besvimte etter en voldsom krasj på trening høsten 2016. Hun opplever fortsatt smerter i hodet. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Hodesmerter:

Amanda Kurtovic om smertene og dramaet: - Det er noe jeg må leve med

Besvimte på trening. Plages ett år seinere.

BISSINGEN / BERGEN (Dagbladet): VM-aktuelle Amanda Kurtovic (26) fikk en tøff smell i hodet på trening i fjor høst og ble fraktet til sykehus. Hun fryktet EM samme år skulle ryke, men kjempet seg tilbake.

Nå - over ett år etterpå - er hun fortsatt ikke helt bra.

- Det kan fortsatt være ubehagelig. Det er sånn det er med hjernerystelser- den kan sitte i en stund. Jeg har hodepine til og fra. Det er noe jeg må leve med, sier Kurtovic til Dagbladet.

- Skummelt?

- Jeg kan føle meg sliten og ha vondt i hodet, men jeg prøver å ikke la det gå utover hverdagen min. Jeg tok store hensyn da uhellet oppsto. Det var tøft da det skjedde, og det var tøft å komme tilbake, sier Kurtovic.

Sammenstøt

30. september i fjor kom NTB med følgende melding: «Amanda Kurtovic ble fraktet til sykehus etter at hun kolliderte og besvimte etter et sammenstøt med ei lagvenninne i Larvik».

Og smellen var minst like alvorlig som det hørtes ut som.

Kurtovic måtte isolere seg og ligge i et mørk rom i flere uker.

- Det var selvsagt kjipt. Det var to tunge uker, og jeg brukte jo litt tid på å komme meg tilbake. Det var ikke sånn at jeg reiste meg brått etter to uker i senga og var klar for trening igjen. «Oi, nå er jeg frisk, liksom». Jeg ble fort sliten, det krevde mye søvn og jeg var veldig svimmel, sa Kurtovic til Dagbladet i etterkant.

- Det var jævlig. Jeg måtte laste ned lydbøker på mobilen for å ha noe å gjøre. Det var trist, men jeg fikk samtidig øynene opp for lydbøker, sa håndballspilleren.

Ny i Romania

Etter flere sesonger i Larvik dro Kurtovic før denne sesongen til CSM Bucurest. Hun forteller til Dagbladet at starten har vært positiv.

- Jeg trives veldig godt, er kommet godt til rette og trives med resten av jentene på laget. Det tar litt tid å finne rollen i laget når jeg er ny, men vi er flere i samme situasjon som nettopp er kommet til klubben, så det er gått veldig bra. Jeg føler jeg glir mer og mer inn, både sportslig og sosialt.

- Hvordan er Romania?

- Alt er nytt. Ny kultur, nytt miljø, nye lagvenninner. Sånt tar alltid litt tid å venne seg til. Jeg bor i en fantastisk by, sier Kurtovic.

Nå er Kurtovic på plass i VM sammen med det norske landslaget. Norge står med to strake seiere mot Ungarn og Argentina. Tirsdag klokka 20.30 venter Polen til ny kamp.