Hodesmerter:

Amanda Kurtovic om smertene og dramaet: - Det er noe jeg må leve med

Besvimte på trening. Plages ett år seinere.

HODESMELL: Amanda Kurtovic besvimte etter en voldsom krasj på trening høsten 2016. Hun opplever fortsatt smerter i hodet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HODESMELL: Amanda Kurtovic besvimte etter en voldsom krasj på trening høsten 2016. Hun opplever fortsatt smerter i hodet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BISSINGEN / BERGEN (Dagbladet): VM-aktuelle Amanda Kurtovic (26) fikk en tøff smell i hodet på trening i fjor høst og ble fraktet til sykehus. Hun fryktet EM samme år skulle ryke, men kjempet seg tilbake.

Nå - over ett år etterpå - er hun fortsatt ikke helt bra.

- Det kan fortsatt være ubehagelig. Det er sånn det er med hjernerystelser- den kan sitte i en stund. Jeg har hodepine til og fra. Det er noe jeg må leve med, sier Kurtovic til Dagbladet.

- Skummelt?

- Jeg kan føle meg sliten og ha vondt i hodet, men jeg prøver å ikke la det gå utover hverdagen min. Jeg tok store hensyn da uhellet oppsto. Det var tøft da det skjedde, og det var tøft å komme tilbake, sier Kurtovic.

Sammenstøt

30. september i fjor kom NTB med følgende melding: «Amanda Kurtovic ble fraktet til sykehus etter at hun kolliderte og besvimte etter et sammenstøt med ei lagvenninne i Larvik».

Og smellen var minst like alvorlig som det hørtes ut som.

Kurtovic måtte isolere seg og ligge i et mørk rom i flere uker.

- Det var selvsagt kjipt. Det var to tunge uker, og jeg brukte jo litt tid på å komme meg tilbake. Det var ikke sånn at jeg reiste meg brått etter to uker i senga og var klar for trening igjen. «Oi, nå er jeg frisk, liksom». Jeg ble fort sliten, det krevde mye søvn og jeg var veldig svimmel, sa Kurtovic til Dagbladet i etterkant.

- Det var jævlig. Jeg måtte laste ned lydbøker på mobilen for å ha noe å gjøre. Det var trist, men jeg fikk samtidig øynene opp for lydbøker, sa håndballspilleren.

Ny i Romania

Etter flere sesonger i Larvik dro Kurtovic før denne sesongen til CSM Bucurest. Hun forteller til Dagbladet at starten har vært positiv.

- Jeg trives veldig godt, er kommet godt til rette og trives med resten av jentene på laget. Det tar litt tid å finne rollen i laget når jeg er ny, men vi er flere i samme situasjon som nettopp er kommet til klubben, så det er gått veldig bra. Jeg føler jeg glir mer og mer inn, både sportslig og sosialt.

- Hvordan er Romania?

- Alt er nytt. Ny kultur, nytt miljø, nye lagvenninner. Sånt tar alltid litt tid å venne seg til. Jeg bor i en fantastisk by, sier Kurtovic.

Nå er Kurtovic på plass i VM sammen med det norske landslaget. Norge står med to strake seiere mot Ungarn og Argentina. Tirsdag klokka 20.30 venter Polen til ny kamp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer