Amatør satte maraton-vinneren i skyggen med rørende gest til døtrene

Fikk se pappa på tv.

AMATØREN OG ELITEN: Derek Yorek (innfelt) kom i mål snaut 55 minutter etter vinneren Lelisa Desisa. Han ledet løpet i en og en halv engelsk mil. Foto: AP Photo/Steven Senne
AMATØREN OG ELITEN: Derek Yorek (innfelt) kom i mål snaut 55 minutter etter vinneren Lelisa Desisa. Han ledet løpet i en og en halv engelsk mil. Foto: AP Photo/Steven Senne Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Boston Maraton gikk av stabelen for noen dager siden og det var Lelisa Desisa dra Etiopia som gikk helt til topps i herreklassen.

Men det er nok likevel en annen person som vil bli husket best.

31 år gamle Derek Yorek la seg helt fremst i feltet tidlig i løpet, omringet av eliteløpere på alle kanter. Det skjedde på den første engelske mila, som ble løpt på respektable fire minutter og 38 sekunder.

Etter snaut fem minutter med hardkjør var det over for amatøren i grønt. Yorek saknet betydelig på farten, og mistet fort kontakten med tetgruppa.

- Det var noe spesielt som jeg kommer til å ha med meg for alltid, sier Yorek til Running World.

På tv Hva var det egentlig som fikk en amatør til å gå i kjelleren i starten av et langt maraton?

Derek Yorek er tobarnsfar og hadde derfor bestemt seg for å gjøre noe helt spesielt for ungene sine. Han visste at tetruppa i løpet ble filmet og vist på tv, og det var hans mulighete til å vise seg frem for døtrene sine på to og fem år som satt hjemme og så på.

I løpet av de fem minuttene i rampelyset følte han seg som en konge, men så slo virkeligheten ham i ansiktet - det var over fire mil igjen av løpet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.