- Amatørmessig av Skiforbundet

Da Kjetil Aamodt falt stygt i utforløypa i går, sto ingen norske leger klare. Det likte ikke Finn Aamodt.

- Jeg mener det ikke er forsvarlig å kjøre utfor uten en norsk lege til stede som kjenner løperne godt. Det siste man bør spare på i budsjettet er det medisinske støtteapparatet og sikkerheten, sier pappa Finn Aamodt til Dagbladet.

- En østerriker ville ikke kjørt i denne løypa om han ikke hadde hatt minst to leger der.

Dårlig kommunikasjon

Fallet kom etter et snaut minutts kjøring. Aamodt lå likt med gårsdagens vinner Daron Rahlves før han raste ned i sikkerhetsnettet.

- Han ble liggende og vente på rennlegen, fordi det norske forbundet sier de ikke har råd til å ha med egen. De legene er sikkert flinke, men det er noe helt annet å ha med sine egne.

Det norske forbundet hadde i går avtale med det franske teamet om å få disponere deres lege.

- Det blir ikke det samme. Vi må ha med norske leger som kjenner utøverne. I dag sleit Kjetil med å få forklart seg, sier Finn Aamodt, som vil berømme det norske teamet for deres innsats.

- De gjør alt de kan med de ressursene de har. Men fysioterapeuter og trenere er ikke leger.

Aamodt sier at det var med leger på de fleste rennene i fjor, men ikke i år.

- Lønnsom investering

- De beste løperne våre kjører tross alt inn 30- 40 millioner til Skiforbundet i året, grunnet sine resultater. Hva er da én eller to millioner for å sikre dem optimalt både når det gjelder skader og sykdom? For meg høres det ut som en lønnsom investering.

Kjetil ble kjørt til sykehuset for observasjon i går ettermiddag. Der ble han liggende over natta, før han dro hjem til Monaco i dag tidlig.

- Jeg orker ikke si mer, jeg har så vondt i hodet, var det siste Aamodt sa til Dagbladet i går.

Da hadde han forklart at han skulle ligge på sykehuset til i dag (mandag) og at han håpet det ikke var noen alvorlige skader.

Landslagssjef Atle Skårdal uttalte til norske medier at det bare dreide seg om en liten hjernerystelse og noen slag, og at han regner med å ha Aamodt klar til start i Kranjska 4. og 5. januar.

- Det han sier der er litt riktig, men det store spørsmålstegnet er kneet. Det er høyst usikkert om Kjetil er klar så fort. Han har veldig vondt på ett punkt, og det kan tyde på en meniskskade. Hvis han må opereres, kan han bli borte i en lengre periode, sier Aamodt.

Undersøkes hjemme

Hvor lenge vil han ikke spekulere på før sønnen er blitt undersøkt hjemme i Monaco.

- Han sa til meg at han ikke stolte på legene i Italia, og at han ville gå til sine eksperter hjemme. Da Eberharter falt i Frankrike for to uker siden, ble han fraktet til eksperter i Innsbruck på under to timer. Det kunne også Kjetil ha vært om vi hadde hatt med eget legeteam, sier Aamodt.

- Hvis han ikke kan starte neste helg, vil vi ta opp dette med ledelsen, sier Finn Aamodt.

MISFORNØYD: Finn Aamodt mener at det norske alpinlandslaget burde ha leger som kjenner utøverne.