Eliteserien

- Amatørmessig

Det ser ut til at Kjetil Rekdal (53) kan bli mannen som tar over Rosenborg. Prosessen med å ansette trener får Mini Jakobsen (56) til å reagere.

RETT MANN?: Jahn Ivar «Mini» Jakobsen er spørrende til Kjetil Rekdals ansettelse - og mener prosessen har virket rotete. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
RETT MANN?: Jahn Ivar «Mini» Jakobsen er spørrende til Kjetil Rekdals ansettelse - og mener prosessen har virket rotete. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Situasjonen rundt ansettelse av ny trener ruller videre i Rosenborg. De siste dagene har det aller meste handlet om Kjetil Rekdal, som har seilet opp som den store favoritten.

Bent Svele, daglig leder i HamKam, har tidligere bekreftet til flere medier, deriblant Dagbladet, at Rosenborg har sendt en forespørsel om å få snakke med Rekdal. Den har blitt innvilget.

Dermed er Rosenborg inne på det som virker som kandidat nummer tre, etter at Kjetil Knutsen ser ut til å bli værende i Bodø/Glimt, og man ikke ansatte Milos Milojevic.

- Støy

En som har fulgt med på situasjonen fra utsida er tidligere RBK-helt Mini Jakobsen. Han er tydelig på at situasjonen er alt annen enn god.

- Ståa i Rosenborg er jo dårlig. De har spilt dårlig fotball, og det har vært lite underholdende. Det har vært støy når det kommer til ansettelse av trener, så det er noen utfordringer i Rosenborg, sier Mini til Dagbladet.

Blant annet supporterne har reagert i hopetall. NRK kunne torsdag melde at supportere hadde hengt opp bannere rundt Brakka ved Lerkendal for å vise sin avsky mot styret.

Dette kom i kjølvannet av at Falkenkameratene, en gruppering av medlemmer i Rosenborg, undertegnet et brev der de har bedt styret i RBK om å trekke seg.

Jakobsen har forståelse for supporternes forbannelse rundt prosessene i RBK.

SKJØNNER FRUSTRASJONEN: Mini Jakobsen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
SKJØNNER FRUSTRASJONEN: Mini Jakobsen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Vis mer

- Ja, jeg har definitivt forståelse. Det spilles dårlig fotball, og i tillegg skjer det ting utenfor banen som virker amatørmessig. Så jeg har full forståelse for supporterne, sier Mini.

Styreleder i Kjernen, Espen Viken, er tydelig på at han ikke vet hvem det er som har stått for opphengingen av bannere, men har forståelse for handlingen.

- Det er innenfor ytringsfriheten i Norge, men jeg tror ikke det er med på å hjelpe saken. Det er nok ikke optimalt, men det er innafor det vi må tåle. Jeg vet ikke hvem det er, sier Viken til Dagbladet.

- Men jeg tipper dette er mennesker som er veldig glad i Rosenborg, og ikke helt vet hva de skal gjøre med det. Jeg har forståelse for alle følelser i fotballen. For oss er fotball følelser.

- Kan Rekdal det?

Viken vil ikke uttale seg spesifikt om noen ting før det blir bekreftet ny trener i Rosenborg, men er åpen om at noen av prosessene har vekket oppsikt.

- Vi synes det har vært en del ting i prosessen i media som har virket kronglete. Men jeg er spent på det mediale medlemsmøtet den 20. desember, sier Viken.

KJERNEN-LEDER: Espen Viken. Foto: Ole Morten Melgård
KJERNEN-LEDER: Espen Viken. Foto: Ole Morten Melgård Vis mer

- Min erfaring er at ikke alt som står i avisa stemmer. Vi må ha mer innsikt før vi gjør oss opp noen sterke meninger. Jeg er så glad i klubben at jeg gjerne vil undersøke før jeg feller noen dom.

Jakobsen har uansett forståelse for turbulens hva angår prosessene som pågår i Rosenborg.

- Det er en voldsom forskjell på å ansette en leder eller trener i en fotballklubb enn i en annen bedrift. Alle andre ville snakket med flere. Rosenborg er et allemannseie, sier Jakobsen

- Man må kunne akseptere at det kommer ut navn. Vi må akseptere at man snakker om flere. Men de gikk så knallhardt ut, og så lyktes de ikke. Da blir alt etterpå bare dumt.

Jakobsen sikter til at Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen fort kunne ha vært riktig mann i RBK. Han er heller ikke avvisende til en ansettelse av Rekdal.

GODT KJENT: Kjetil Rekdal (første til venstre, stående) og Mini Jakobsen (første til venstre, på huk) har spilt sammen på det norske landslaget. FOTO: Jon Eeg / NTB
GODT KJENT: Kjetil Rekdal (første til venstre, stående) og Mini Jakobsen (første til venstre, på huk) har spilt sammen på det norske landslaget. FOTO: Jon Eeg / NTB Vis mer

Likevel er er han usikker på om hans tidligere lagkamerat på det norske landslaget treffer alle kriteriene for en RBK-trener.

- Jeg ser at vi prøver oss på Rekdal, og det kan gå. Men vi må ha noen som har opplevd litt før. Jeg tror det kan skape resultater. Men i Rosenborg skal man spille artig og underholdende fotball. Kan Rekdal klare det?, spør Jakobsen.

- Kjetil Rekdal var ikke øverst på ønskelista. Rosenborg har kommet i en posisjon - igjen - der de prøvde seg på andre trenere og har fått «nei», «nei» og «nei». Hadde du spurt RBK-styret for en måned siden om Rekdal ville vært aktuell, da ville de sagt at han ikke var det.

Jakobsen underbygger argumentet med at til tross for den defensive tryggheten HamKam har fått under Rekdal, så har ikke klubben scoret mer enn to mål i snitt per kamp i OBOS-ligaen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer