Amatørvideo kan få Kean i mer trøbbel

Blackburn-manageren kaller forgjenger Allardyce en skurk.


(Dagbladet): Steve Kean (54) er en upopulær mann blant Blackburn-supporterne, men selv ikke nedrykket har ført til skottens avskjed. I alle fall ikke foreløpig.

Men kanskje kan en amatørvideo som som spres av fansen via Youtube og supportersider som den norske gi Kean nådestøtet. Videoen er også snappet opp av engelske aviser.

Ifølge YouTube-brukerne som sprer videoen, er den filmet i Hongkong under sesongoppkjøringen. Kean snakker med supportere på en bar, og det er tvilsomt om han er klar over at en av dem filmer samtalen.

Blant annet kaller han forgjengeren Sam Allardyce en skurk. Det var Allardyce som ansatte Kean i Blackburn som førstelagstrener.

- Skurk Allardyce fikk seinere sparken av de indiske eierne i kyllingprodusenten Venky's, og i videoen gir Kean følgende forklaring på akkurat det:

- Bare fordi han er en jævla skurk. Det er den eneste grunnen, sier Kean.

I HARDT VÆR: Blackburn-manager Steve Kean risikerer trøbbel både med klubbens eiere og fotballforbundet etter spredningen av en video der han sier forgjengeren Sam Allardyce fikk sparken fordi han er en «jævla skurk». Foto: Nigel Roddis, Reuters / NTB scanpix
I HARDT VÆR: Blackburn-manager Steve Kean risikerer trøbbel både med klubbens eiere og fotballforbundet etter spredningen av en video der han sier forgjengeren Sam Allardyce fikk sparken fordi han er en «jævla skurk». Foto: Nigel Roddis, Reuters / NTB scanpix Vis mer

Denne uttalelsen kan før til at Kean må forklare seg for forbundet, skriver Daily Telegraph. Allardyce er nå manager i West Ham.

En av personene Kean snakker med i videoen spør ham hvordan forholdet til gamlesjefen er nå.

- Jeg har ikke snakket med ham, for han ydmyket meg, så han kan dra til helvete, sier Kean.

Ydmykelsen han snakker om skal blant annet dreie seg om at Kean hevder at han oppdaget nåværende Manchester United-spiller Phil Jones på Blackburn-akademiet, men ble blankt avvist av Allardyce da han mente unggutten var bedre enn John Terry var i samme alder, og at han burde trene med a-laget.

Vil bli Én ting er det Kean selv sier om Allardyce, noe annet er hva Venky's synes - det Kean jo egentlig påsto i videoen, er at det er eierne som mente at Allardyce var en skurk og derfor sparket ham.

Kean forbereder seg på samtaler med eierne i India, og ifølge Daily Mail har 5000 supportere signert et opprop som er sendt til Venky's-sjef Anuradha Desai.

FIKK SPARKEN: Blackburn Rovers manager Sam Allardyce er nå manager i West Ham. Foto: Simon Dawson, AP / NTB scanpix
FIKK SPARKEN: Blackburn Rovers manager Sam Allardyce er nå manager i West Ham. Foto: Simon Dawson, AP / NTB scanpix Vis mer

Sist uke, noen dager etter at nedrykket var et faktum,  sa Kean at han fortsatt ønsker å bli i klubben - og at de upopulære eierne har det på samme måte.

- Jeg skal ingensteder, og ikke eierne heller. Jeg har snakket mye med dem fordi målet er å bygge opp en tropp som vil hjelpe oss å rykke direkte opp igjen. De er åpenbart skuffet, men vi er enige om at vi må se framover.

Supporterne fortsetter imidlertid sin kampanje mot manageren, og videoen fra Hongkong er deres nyeste våpen.

• Se videoen på Youtube.