Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Amer Sports One mottok flydropp

Nå har mannskapet på «Amer Sports One» mottatt flydropp med medisiner til den syke seileren Keith Kilpatrick.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampen om å komme først til Sydney er for øyeblikket ikke det eneste mannskapet på «Amer Sports One». Nå handler det også om å få Keith Kilpatrick i sikkerhet. 40-åringen er plaget med blokkeringer i tarmen og han blir behandlet med morfin av lege om bord i båten.

Men de medisinske forsyningene tok slutt, og båten trengte medisinsk hjelp utenfra. Til slutt nådde et flydropp fra Australian Royal Air Force fram til båten, etter å ha kommunisert med «Amer Sports One»-mannskapet via e-post.

Men likevel vil mannskapet få Kilpatrick av båten til bedre behandlingsvilkår så snart det lar seg gjøre.

- Jeg har snakket med Roger Nilson (navigatør og doktor på båten). De vil få ham ut av båten så raskt som mulig, men det vil ta to-tre dager før de er ved kysten av Australia, sier pressesjef Warren Douglas.

Bedre

Men Nilson kan samtidig melde om at Kilpatrick er på bedringens vei.

- Han sa at smertene ikke var så ille som i går, melder Douglas.

Kilpatrick har vært i kontakt med sin kone i California og sagt fra om at han er i gode hender. Når uhellet først skulle vært ute kunne nemlig ikke Kilpatrick være heldigere: Nilson er den eneste kvalifiserte legen på noen av båtene i Verden rundt-seilasen.

- Roger gjør en fantastisk jobb, han er profesjonell og Keith er heldig som har ham her, sier skipper Grant Dalton.

- Den beste båten

Kilpatrick kjente de første symptomene mandag kveld og tirsdag morgen var han ikke i stand til å spise eller drikke.

- Vi fortsetter å seile så fort som vi kan. Dess raskere vi seiler dess nærmere kommer vi Australia der han kan bli plukket opp, sier Dalton.

Det er ikke første gang det settes i verk redningsaksjoner som dette i sørishavet. Tidligere er det skjedd både i 1994 og 1997, og begge gangene har redningsaksjonene vært vellykkede. Dalton har vært med seks ganger tidligere.

- Dette er nytt for meg og noe jeg har fryktet i mange år. Når slike ting skjer føler man seg isolert. Men igjen, Keith er på den beste båten, rett og slett fordi Roger er her sammen med ham, sier Dalton.

Hele Norges coronakart