Amerikaner saksøker Cristiano Ronaldo - driver et merke kalt «CR7» i USA

- Vi vil bare at de skal la oss være i fred.

UNDERTØYSKOLLEKSJON: Cristiano Ronaldo lanserte i fjor sin undertøyskolleksjon «CR7». Nå skal de til USA - noe som visstnok skaper problemer. Foto: REUTERS/Sergio Perez
UNDERTØYSKOLLEKSJON: Cristiano Ronaldo lanserte i fjor sin undertøyskolleksjon «CR7». Nå skal de til USA - noe som visstnok skaper problemer. Foto: REUTERS/Sergio PerezVis mer

(Dagbladet): Cristiano Ronaldo lanserte i fjor sin undertøyskolleksjon «CR7». Nå prøver merket å slå gjennom USA - og det er i den forbindelse en mann saksøker fotballstjerna. Det skriver Reuters.

Det er 43-årige Christopher Renzi som i Rhode Island, USA, som sier han har mottatt brev fra advokatene til firmaet bak undertøysmerket med et krav om at han ga fra seg patenten på «CR7» - et merke han driver i USA. Renzi skal ha startet klesmerket i 2009.

Det var fordi firmaet bak Ronaldos kleskolleksjon, JBS Textile Group, hadde nært forestående planer om å ta Ronaldos undertøysmerke til USA.

- Vi vil bare at de skal la oss være i fred, sier Renzis advokat.

Ville fjerne merket JBS skal også ha henvendt seg til det amerikanske patentkontoret og bedt dem om å fjerne Renzis klesmerke, hevdes det fra amerikaneren.

JBS på sin side, som ifølge Reuters mener at de har en eksklusiv, verdensomspennende patent på navnet, mener at Renzi startet merket bare for å tjene på det.

- «CR7» var så tett knyttet opp mot berømmelsen og ryktet til Cristiano Ronaldo, at man umiddelbart antar at det er en forbindelse med fotballspilleren, heter det i JBS' dokument.

- Vi hadde det først - Ronaldo er mer berømt og kjent for «CR7», men dette baserer seg på hvem som bruker det først. Vi kan vise at vi var de første som brukte «CR7» i USA. De har ikke patent på det fordi de ikke har brukt det, sier Renzis advokat.

Christian Renzi har gitt sin kleskolleksjon, som består av t-skjorter og bukser, navn etter forbokstavene sine og fødselsdagen sin. Den er 7. oktober. Renzi er en fitness-entusiast.